in

NOVIGRAD: Novi tjedan CMIK-u – “Ocat i sin”, “Građanin plemić”, filmska druženja uz Elvisa i DC Ligu Super ljubimaca

I ovoga tjedna u novigradskom CMIK-u, Centru za manifestacije i kulturu, očekuju vas zanimljiva događanja!

Ocat i sin
Ocat i sin

U srijedu 19. listopada u 20 sati možete pogledati kazališnu komediju Ocat i sin koja je osvojila publiku na brojnim pozornicama diljem Hrvatske. U ovoj komediji u kojoj uloge tumače Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar na iznimno duhovit način prikazan je generacijski jaz između oca i sina – dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi. Ulaznice za predstavu dostupne su u pretprodaji putem weba na adresi www.entrio.hr, odnosno na blagajni CMIK-a na dan predstave od 19 sati.

Četvrtak i petak u CMIK-u su dani za kino! U četvrtak 20. listopada u 20 sati na programu je biografska glazbena drama Elvis, o životnim i karijernim usponima i padovima „kralja rock’n’rolla“. Film istražuje život i glazbu neponovljivog Elvisa Presleyja (Austin Butler), a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom, kojeg fantastično utjelovljuje Tom Hanks. Film prepun dobre glazbe, ikoničnih scena i atmosfere zlatnog doba Elvisa Prisleya.

Petak pak donosi obiteljski dan i animirani hit DC Liga Super-ljubimaca. Ljubimce predvodi Supermanov voljeni pas Krypto. Njih su dvojica nerazdvojni prijatelji, koji dijele super-moći i zajedno se bore protiv kriminala u Metropolisu. Kada Supermana i ostatak Lige pravde otmu, Krypto mora uvjeriti ofucanu ekipu iz skloništa za životinje – psa Acea, svinju PB-ja, kornjaču Mertona i vjevericu Chipa – da ovladaju svojim novonastalim moćima i pomognu mu spasiti otete superjunake. Crtić započinje u 19 sati.

Foto Daniele Indrigo – Građanin plemić

Ulaznice za obje kino-projekcije dostupne su na web adresi https://cmik-cmc.mojekarte.hr, a na dan projekcije na blagajni dvorane sat vremena prije početka filma. Dodajmo ovdje kako je cijena ulaznice za projekcije četvrtkom 25 kuna (3,32€), a petkom, na tzv. obiteljski dan, cijena ulaznica je 20% niža, kako bi se na zajednički odlazak u kino i obiteljsko druženje uz film potaknule cijele obitelji.

U subotu, 22. listopada od 20 sati na daskama CMIK-a gostuje kazališna komedija na talijanskom jeziku, Molierov Građanin plemić / Il borghese gentiluomo, u izvođenju kazališta Piccolo teatro Città di Sacile, iz ovog s Novigradom zbratimljenog talijanskog grada. Il borghese gentiluomo predstava je koja iznimno duhovito govori o malograđanima koji vjeruju kako se novcem može kupiti sve, od uglađenoga ponašanja do prijatelja i društvenog položaja. U tom neuobičajenom kazališnom spoju riječi, nota i pokreta, izmjenjuju se dramski, plesni i operni prizori, prikazujući remek-djelo najvećega francuskog komediografa. Suorganizatori ovog kazališnog gostovanja su Grad Novigrad-Cittanova i novigradska Zajednica Talijana, a ulaz na predstavu je slobodan.  

Želite li biti informirani o programima CMIK-a redovito pratite njihovu Facebook stranicu /CMIK/CMC Novigrad-Cittanova/. Vidimo se u CMIK-u!

POREČ: Informativni dan za poljoprivrednike u sklopu Mjeseca poduzetništva

benzinska postaja crpka

Vlada opet ograničila cijene goriva