in

NOVIGRAD – Početak prosinca u CMIK-u uz festival Voci nostre, životnu priču Ferruccia Lamborghinija i film za djecu

Festival Voci nostre u Novigradu

Prvi prosinački vikend u novigradskom CMIK-u

U prvome tjednu prosinca novigradski CMIK priprema dvije kino projekcije, u četvrtak i petak, a u nedjelju 4. prosinca od 17 sati ugostiti će 51. izdanje festivala dječje pjesme Voci nostre, u organizaciji Talijanske unije. Za festivalske nagrade konkurirat će 13 pjesama u izvedbi malih pjevača iz Zajednica Talijana iz Galižane, Materade, Rovinja, Umaga, Novigrada, Bala, Vodnjana, Lovrečice-Babići, Kopra, Vižinade, Baderne, Pule i Labina. Ulaz na festival je besplatan.

Uz najavu ovotjednih filmova i jedno upozorenje – u prosincu će se naime projekcije filmova održavati sat ranije nego do sada: četvrtkom su filmovi na rasporedu od 19 sati, a petkom, na Obiteljski dan, od 18 sati.

U četvrtak od 19 sati tako možete pogledati film Lamborghini: Čovjek koji je stvorio legendu, o životnoj priči Ferruccia Lamborghinija, talijanskog poduzetnika kojeg povijest pamti kao osnivača istoimene marke sportskih automobila. Osim ljubitelja automobilizma, u filmu će zasigurno uživati i oni koji žele doznati tajnu poduzetničkog uspjeha ovog osebujnog Talijana. Uz poslovne uspjehe, Lamborghini je bio poznat i po svojoj ljubavi prema stilu života slavnih. Tako je jedna od legendi koja se veže uz njega ona da je imao drugačiji automobil za svaki dan u tjednu…

Obiteljski dan u petak od 18 sati donosi animiranu priču o Loli, hrabroj djevojci koja traga za istinom o nestalim roditeljima i misterijom vlastitih moći. Istraživala je mjesta gdje bi se oni mogli nalaziti, sve dok nije otkrila posebnu knjigu punu zanimljivih priča o gradu u kojem živi i povijesti njenog naroda. S ovom posebnom knjigom, Lola sa svoja dva brata kreće u avanturu kako bi pronašli karike koje nedostaju u njihovom obiteljskom naslijeđu…

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici, a ulaznice za kino projekcije dostupne su online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, odnosno na blagajni dvorane sat vremena prije početka projekcije.                    

Ilustracija - Photo: Goran Kovačić/PIXSELL

Vlada: Besplatni školski obroci za 311 tisuća učenika

Foto Grad Poreč

POREČ: Prije 31 godinu ustrojena 154. istarska brigada Hrvatske vojske