in

NOVIGRAD: Sve udruge i građani pomažu stradalima od potresa, evo gdje se mogu pronaći informacije što je trenutno potrebno

Cijeli Novigrad kuca kao jedno srce i pomaže stradalima na području pogođenom potresom. Ujedinili su se građani volonteri, Crveni križ, DVD Novigrad te ostale organizacije, a pomoć se organizira prema stvarnim potrebama unesrećenih ljudi. Svi koji žele pomoći donacije mogu predati u DVD-u Novigrad, Crvenom križu ili javiti se u Sportsku dvoranu Novigrad.

-Jučer je održan sastanak volontera, institucija i udruga iz Novigrada uključenih u prikupljanje i slanje humanitarne pomoći potresom pogođenim područjima na kojoj je sudjelovao i naš gradonačelnik Anteo Milos. Dogovoreno je da će FB stranice Sportske Dvorane Novigrad biti mjesto gdje će se objavljivati i razmjenjivati sve informacije i aktivnosti koje će biti provođene na ovu temu. Jedna od institucija uključenih u razgovore je, naravno, i Crveni križ Bujštine čija nam je pomoć i čije su informacije neophodne za naše aktivnosti. Uz njih tu je i DVD koji pruža logističku i svu drugu pomoć. Za informacije i koordinaciju s terenom biti će zadužen novigradski Siščanin Bojan Bosnić, a za direktnu pomoć na terenu najviše ćemo se oslanjati na NK Metalac iz Siska i njihove volontere koji su najupućeniji u stanje na terenu i koji će nas usmjeravati, a i oni sami će distribuirati prikupljenu pomoć, objavili su na Facebook stranici Sportske dvorane.

Namjera im je, naglašavaju, da ta pomoć što prije i što točnije stigne do potrebitih. Na Facebooku se objavljuju najsvježije informacije o potrebama na terenu, kao i ovdje kod nas, jer sve više ljudi dolazi na privremeni smještaj u Novigrad i okolicu.

-Baš danas dolazi majka s djetetom od mjesec i pol dana kojima će se uskoro pridružiti i 12-godišnji sin za koje je smještaj osiguran. Uskoro ćemo objaviti trenutne točne potrebe na terenu, a od Crvenog križa ćemo vam proslijediti njihove potrebe, izvijestili su iz Sportske dvorane Novigrad.

Posjetite njihovu Facebook stranicu https://www.facebook.com/SportskaDvoranaNovigrad

Okončana akcija DJECA VIŽINADE ZA DJECU BANOVINE

maskice maska korona covid

Istra – U srijedu 50 novozaraženih i jedna preminula osoba