in

Novigradske „Prosinačke radosti“ u novootvorenom CMIK-u

U drugoj polovici prosinca u novouređenom prostoru novigradskog Centra za manifestacije i kulturu (CMIK), nekadašnjem gradskom kinu, održat će se višednevni program pod nazivm „Prosinačke radosti / Le gioe di dicembre“, mahom namijenjeni mlađoj publici i djeci, od kazališnih predstava do druženja s Djedom Mrazom. Naime, kako je ovo vrijeme prosinačkih radosti nekako najdraže upravo djeci, u ova ne baš sretna pandemijska vremena htjelo se obradovati bar naše najmlađe sugrađane.

U utorak 14. prosinca učenici nižih razreda dviju novighradskih osnovnih škola mogli su tako u prijepodnevnom terminu  pogledati predstavu „Božićna priča“ pulskog Teatra Naranča. Bio je to ujedno i prvi sadržaj u novootvorenom prostoru CMIK-a, a novigradski pučkoškolci prvom publikom u tom novouređenom prostoru.

U četvrtak 16. prosinca u 18 sati na rasporedu je predstava za djecu „Baka Mraz u akciji“, Teatra Don Hihot, koji je nedavno zagrebačku adresu zamijenio novigradskom. Ulaz je slobodan, uz pridržavanje epidemioloških mjera i ograničen broj mjesta.

Sve miriši na božićne kolačiće, ukusna pečenja i cimet. Jeste li se zapitali tko to svake godine radi? Baka Mraz, da, upravo ona, Baka Mraz i kuha i posprema i čisti dok Djed Mraz dijeli poklone djeci diljem svijeta. Ali ne, ove godine je dosta toga. Zaslužila je i Baka malo se proveseliti i upoznati svijet. Uz pomoć svojeg prijatelja, susjeda Stefana, jedne velike lutke, Baka Mraz odlučuje proputovati cijelom kuglom zemaljskom. U interakciji s djecom, Baka Mraz i susjed Stefano upoznaju: Francusku, Italiju, Ameriku, Japan, Australiju i Rusiju. Cijeli tok predstave prate prepoznatljivi božićno novogodišnji songovi tih zemalja. Nakon veselog provoda, Baka se sretna vraća u zagrljaj svojem Djedici. 

U petak i subotu (17. i 18. prosinca) na programu je od 16 do 21 sat sadržaj pod nazivom Advent u CMIK-u, koji predviđa podjelu darova djeci predškolsčkog uzrasta i nižih razreda OŠ u režiji Društva Naša djeca Novigrad-Cittanova, sve naravno u društvu Djeda Maraza, a bit će tu i adventske kućice s prigodnom gastronomskom ponudom, od čaja i kuhanog vina, preko kobasica i kupusa do fritula. Za dobru atmosferu će uz adventske kućice u petak brinuti glazbeni duo Hutch&Edi, a u subotu Tara&Luka. Bit će to među ostalim i prigoda da se uživo čuje novi božićni singl Novigrađanke Tare, objavljen početkom prosinca.    

Ponedjeljak 20. prosinca u 19 sati donosi kazališnu predstavu za djecu „Što nedostaje Djedici Mrazovskom?“, kojom će se još jednom predstaviti Teatar Don Hihot.

Sve je spremno za Božić, osim našeg Djedice Mrazovskog. On je tužan jer mu nešto nedostaje, ali niti sam ne zna što. Osim toga, zaboravio je tko je on. Ajoj, pa što ćemo sada, tko će djeci dijeliti poklone? Srećom da ima svoje prijatelje sobove da mu pomognu. Jedan sob nazove u pomoć čarobnjaka patka Tota kako bi Djedici vratio pamćenje. No, patak Toto je već dosta star i ne snalazi se baš najbolje s čarolijama. Uz niz smiješnih, glazbenih i veselih situacija, te naravno, uz pomoć djece, naš Djedica će ponovno postati pravi Djed Mraz! Kako? Pogledajte interaktivnu kazališnu predstavu Što nedostaje Djedici Mrazovskom i otkrijte!

I na ovu je predstavu ulaz slobodan, uz poštivanje epidemioloških mjera i ograničen broj mjesta.

Dan kasnije, u utorak, 21. prosinca u prijepodnevnom terminu Teatar Naranča uveselit će predstavom Otmica Djeda Mraza vrtićke mališane.

Svake godine Djed Mraz i vilenjaci u prosincu od posla padaju s nogu kako bi djeci cijeloga svijeta priredili i podijelili darove. Međutim što se dogodi kada jedan od vilenjaka odluči da ove godine želi u prosincu odmoriti pa dođe na ideju oteti Djeda Mraza i dovesti u pitanje radost sve djece svijeta? Hoće li Rudolf uspjeti na vrijeme pronaći i spasiti Djeda Mraza? Odgovore na ova pitanja saznati ćete ako pogledate novu božićnu predstavu Teatra Naranča.

Prosinačke radosti zajednički organiziraju Turistička zajednica Grada Novigrada, Grad Novigrad i novigradski DND. 

Foto Grad Novigrad sjednica vijeća

NOVIGRAD: Usvojen proračun od 55,3 milijuna kuna i kreditno zaduženje Neapolisa

BUJE: Sajam volonterstva 17. i 18. prosinca – Predstavljaju se brojne udruge i mogućnosti volontiranja