in

BUJE: Sajam volonterstva 17. i 18. prosinca – Predstavljaju se brojne udruge i mogućnosti volontiranja

Volonterski centar Istra poziva zainteresirane na Sajam volonterstva, koji će se održati u Bujama po prvi puta, u prostoru atrija Pučkog otvorenog učilišta Buje, 17. i 18. prosinca 2021. u vremenu od 9:30 do 13:00.

Sajam volonterstva organizira Volonterski centar Istra, u partnerstvu s Gradom Buje i Srednjom školom „Vladimir Gortan” te u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Buje.

Sajam volonterstva je jedna od aktivnosti programa „Lokalni Volonterski centar Istra”, a provodi se s ciljem doprinosa povećanju informiranosti građana i građanki Buja te okolnih gradova i općina o mogućnostima uključivanja u volonterske aktivnosti te promocije vrijednosti i značaja volontiranja i volonterskih programa različitih organizacija u razvoju lokalne zajednice. Kroz ovaj Sajam obilježit ćemo i Međunarodni dan volontera koji se obilježava svake godine 5. prosinca.

Organizacije će predstaviti svoje projekte i aktivnosti koje provode kroz izravno informiranje zainteresiranih građana, dijeljenje promotivnih materijala, predstavljanje pojedinih segmenata rada (radionice, radovi, itd.).

Također, tijekom održavanja Sajma, bit će postavljena izložba „Volonteri/ke na djelu” i u suradnji s Centrom za inkluziju Buje, u petak 17.12. u 11 sati u atriju POU-a, otvorenje izložbe  Vesne Kosovel i Dragice Čepak.

Na Sajmu će se predstaviti:

Petak, 17.12., 09:30-13:00:

– Gradsko društvo Crvenog križa Buje,

– BBK Grožnjan,

– Udruga ZiiD,

– Udruga umirovljenika Bujštine i

– Centar za inkluziju i podršku u zajednici u Bujama

Subota, 18.12., 09:30-13:00:

– BBK Grožnjan,

– Udruga Otvoreno Srce,

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Buje,

– Udruga ZiiD,

– Udruga umirovljenika Bujštine i

– Zajednica Talijana Buje

U sklopu Sajma volonterstva, u subotu 18.12. od 10 do 13 sati, organizirane su volonterske akcije na području parkirališta TK Buje (Sportska zona):

– BBK Grožnjan s Turističkom zajednicom Grada Buja organiziraju čišćenje šetnica u sklopu Sportske zone koje trebaju “stalnu njegu” (ponesite rukavice i škare)

– Udruga ZiiD organizira volontersku akciju farbanja teniskog betonskog zida, u sklopu projekta Game! Set! Match! (boje i kistovi su osigurani te je potrebna samo dobra volja! :))

Za više informacija, obratite nam se putem vci@vci.hr

prosinac novigrad božić programi

Novigradske „Prosinačke radosti“ u novootvorenom CMIK-u

buzet advent 18-12-2021

Buzet: U subotu program “Advent na sjeveru”