in

Otvorene prijave za Porečki delfin, najzabavniji plivački maraton

Porečki delfin 2022. - Foto Loris Peršurić Facebook

I ove se godine već tradicionalno, prve subote u rujnu u Poreču održava najveći i najzabavniji rekreativni plivački maraton na Jadranu „Porečki delfin“ koji spaja sport i pozitivno ozračje, nudi pregršt sadržaja za cijelu obitelj te okuplja plivače i ljubitelje morskih aktivnosti svih dobnih skupina. 

Foto TZ - Grad Poreč - Porečki delfin Arhiv
Foto TZ – Grad Poreč – Porečki delfin Arhiv

Ova sportska manifestacija održat će se u subotu, 2.9. 2023. na plaži Pical, a posebna je po tome što se svatko može prijaviti i sudjelovati: trasu maratona se može isplivati bilo kojim stilom, a dozvoljeno je i korištenje plivačkih pomagala poput peraja, maski, pa čak i luft madraca i napuhanaca. 

Pliva se stazom s pogledom na starogradsku jezgru Poreča, a sudionici sami za vrijeme plivanja biraju da li će isplivati najkraću dionicu od 1.500 metara, nešto izazovnijih 3.000 metara ili pak 5.000 metara. Nije važno koliko brzo doći do cilja; poanta je sudjelovati, zabaviti se i provesti ugodan dan uz more i na moru.

Ugodnu i opuštenu atmosferu Porečkog delfina otkrile su već tisuće gostiju iz dvadesetak zemalja, a osim domaćih plivača, zahvaljujući prijateljstvu grada Poreča s mađarskom županijom Somogy i gradom Siofokom na jezeru Balaton, upravo su Mađari svake godine među najbrojnijim sudionicima. 

Zbog popularnosti i velike posjećenosti, organizatori uvijek posebnu pažnju pridaju mjerama sigurnosti kako bi plivači bez brige mogli uživati i u moru i na kopnu. Staza kojom se pliva je označena cijelom svojom dužinom od 5.000 metara, na svakih 250 metara staze nalazi se mala barka na kojoj se može odmoriti, morski ciljevi od 1.500 i 3.000 metara su označeni, na njima sudionike čekaju velike barke s ručnicima i osvježenjem, spasilačke ekipe dežuraju i na kopnu i u moru i aktivno patroliraju uz stazu prateći da li je nekome potrebna pomoć.

Prijave za ovogodišnje izdanje su već otvorene na www.poreckidelfin.com gdje se kotizacije po cijeni od 20 eura mogu kupiti on-line. Bit će moguće prijaviti se i na licu mjesta na sam dan plivanja, no organizatori pozivaju sve zainteresirane da se što prije, već sada prijave on-line kako bi se osigurale dovoljne količine svih materijala.

Naime, u cijenu kotizacije su, osim samog plivanja označenom stazom, uključeni i prijevoz gliserom od ciljeva do kopna, narukvice i čipovi za mjerenje vremena, topli obrok, voda, voće, grožđani šećer, kontrola tlaka, medicinska pomoć, te „finišerska“ majica i medalja za svaku otplivanu dionicu.

Osim plivanjem, Porečki delfin goste privlači i popratnim sadržajima. Uz glazbu i ugostiteljsku ponudu, na plaži Pical će posjetitelji imati dobar pogled i na jet ski akrobacije, vaterpolo turnir i demonstraciju vještina na SUP daskama, a moći će i besplatno koristiti usluge vodenog parka i zabaviti se na njegovim morskim atrakcijama.

Organizator Porečkog delfina je Sportska zajednica grada Poreča, a dugotrajnosti i kvaliteti manifestacije značajno pridonosi i podrška Delfinovih partnera i sponzora – Valamar Riviere, Turističke zajednice grada Poreča i Grada Poreča, prioćeno je iz Grada Poreča. 

Foto Tanja kocijančić

Vikend u Poreču – U srcu grada Festival istarskog češnjaka. Kupujte od domaćih OPG-ova!

nevrijeme valovi more

Prognoza za subotu, 5. kolovoza. Sve operativne snage civilne zaštite u stanju pripravnosti