in

Park Food Fest u Novigradu – Jedinstveni street food festival istarske hrane i vina

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest

Novigrad, šarmantni ribarski gradić na istarskoj obali, želi biti prepoznat kao gastronomska destinacija, a jedan od načina promoviranja lokalnog bogatstva hrane i pića jesu eno-gastronomske manifestacije koje na jednom mjestu predstavljaju bogatstvo ponude gastro scene Novigrada i Istre općenito. 

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest
Foto TZ Novigrad – Park Food Fest

Tako se zadnjeg vikenda listopada održava Park Food Fest, jedinstveni street food festival istarske hrane, vina i drugih prepoznatljivih proizvoda koji mame nepce svakog gosta i prolaznika. Naime, 28. i 29. listopada gradska povijesna luka Mandrač i gradski Park novigradskih ribara pretvara se u cjelodnevni restoran pod vedrim nebom. U dojmljivom ambijentu dolazi do izražaja stoljećima duga ribarska tradicija Novigrada. Uz prekrasan pogled na more i pozitivnu energiju, festivalska atmosfera bit će jednako primamljiva kao i sama hrana. 

Na jesenskom izdanju Park Food Festa posjetitelje očekuje širok izbor domaćih jela baziranih na namirnicama iz mora, mesu, tjestenini, gljivama i drugim jesenskim plodovima. U ponudi će biti čak 12 ukusnih jela: jadranske lignje, trilje, burgeri, tortilje, gurmanski sendviči, originalne pizze, zatim neizostavni brodet, pljukanci, riblji carpaccio i sl., a pripremat će ih ugostitelji iz restorana „Half 8“, „Kod Marice“, „La taverna“, „Konoba Nino“ i „Fakin Pizza“. 

Street food pristup kuhanju na novigradskom Park Food Festu nadilazi ustaljena kulinarska pravila i principe, nudeći potpuno novo, raznoliko i jedinstveno gurmansko iskustvo. Prilika je to za uživanje u okusima sjeverozapadne Istre kušajući jela kojima kuhari predstavljaju modernu i kreativnu stranu istarske gastronomije, ostajući vjerni tradicionalnim principima kuhanja. Hrana će se odlično slagati s ponudom bijelih i crnih vina vinarija Degrassi, Demark, Ghira, Leonardo Palčić, Pervino i Veralda, s craft pivima Bura Brew, Još jena i Vergal. Kao aperitiv i digestiv nudit će se rakije OPG-a Šegon, a svi posjetitelji moći će degustirati nagrađivana ekstra djevičanska maslinova ulja Červar i Rheos koja sjajno upotpunjuju ponuđena jela. 

Dobrodošli su roditelji s djecom jer su popodnevni sati puni zabave u obliku igrokaza, kreativne radionice i uličnih zabavljača. Za atmosferu i glazbenu kulisu ovog šarmantnog ambijenta bit će zaduženi Pop Gunz u subotu i Sunset Duet u nedjelju, a oba dana bit će plesno uz hitove Mister G DJ-a. 

Dođite i prepustite se svojim osjetilima na dvodnevnom kulinarskom događanju jer Park Food Fest nudi jedinstveno street food iskustvo na istarski način za sve vrste gurmana. Dobrodošli i dobar tek!

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

POREČ: U Domu obilježeni 80. godišnjica Rujanskih odluka i 30. rođendan Istarske županije

kobasice

Poznata istarska kobasica povučena s polica zbog bakterije