in

POREČ: U Domu obilježeni 80. godišnjica Rujanskih odluka i 30. rođendan Istarske županije

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Domu za starije i nemoćne osobe Poreč danas su, prigodnim gostovanjem pulskog zbora Praksa, obilježene dvije izuzetno važne godišnjice, 80. godišnjica donošenja Rujanskih odluka o priključenju Istre matici domovini Hrvatskoj i 30. godišnjica osnivanja Istarske županijeZbor Praksa, koji izvodi isključivo antifašističke, radničke i feminističke pjesme, za korisnike Doma izveo je najpoznatije pjesme iz svog repertoara na hrvatskom, talijanskom, makedonskom i španjolskom jeziku. U izvođenju nekih pjesama pridružili su se i korisnici, a zajedno su otpjevali i nezaobilaznu „La mula de Parenzo“.

Foto Dom za starije i nemoćne Poreč
Foto Dom za starije i nemoćne Poreč

Sandra Ćakić Kuhar, ravnateljica Doma, ujedno i predsjednica Skupštine Istarske županije pozdravila je prisutne te je istaknula kako punih 80 godina koje su prošle nisu izbrisale značaj koji povijesne Rujanske odluke imaju za Istru.

Antifašizam je naša vrijednost koju živimo i njegujemo te ćemo to i nadalje činiti. Istarska županija je, 30 godina nakon svog osnutka, regija izvrsnosti, uspjeha i visoke kvalitete života koja se osjeća u svim društvenim segmentima, a posebno u skrbi o starijim osobama, čemu svjedoče i korisnici porečkog Doma.Današnji susret u porečkom Domu dio je šireg programa obilježavanja dvije najvažnije godišnjice u modernoj povijesti Istre, saznajemo u Domu za starije i nemoćne Poreč.

Prometna nesreća u Šuranima - Snimio čitatelj

Završen očevid nesreće na cesti Baderna – Pazin kod Šurani: Više osoba ozlijeđeno, najgore prošao vozač koji je skrivio sudar

Foto TZ Novigrad - Park Food Fest

Park Food Fest u Novigradu – Jedinstveni street food festival istarske hrane i vina