in

Počinje Martinje u Vrsaru – sport, glazba i kulinarsko natjecanje u pripremi brodeta od sipa i palente

Tradicionalno svake godine Vrsar slavi svog zaštitnika Sv. Martina i tom prigodom su Općina Vrsar, Turistička zajednica i vrsarske udruge pripremile sportski, kulinarski i glazbeni program.

Sportski program

Sportski program započinje u četvrtak, 7. studenog, međunarodnim turnirom u stolnom tenisu u dvorani OŠ Vrsar.  U subotu, 9. studenog, od 9.45 održat će se gastro biciklijada koja će bicikliste i zaljubljenike u prirodu provesti kroz područje vrsarskih maslinika i šume Kontije.

Tijekom biciklijade kušat će se proizvodi lokalnih proizvođača ulja Kalčić i Ursaria, te mlado istarsko vino. Biciklijada je ostvarena u sklopu projekta Interreg SI-HR „Uživam tradicijo“.

U subotu popodne od 16 sati svi koji vole mete i strelice naći će svoje mjesto na turniru u pikadu u caffe baru „Cool“ u Vrsaru.

U nedjelju, 10. studenog, u jutarnjim satima planinarski klub Planik vodit će rekreativno pješačenje za sudionike svih dobi. Polazak je u 9 sati s autobusne stanice u Vrsaru, a za sve polaznike osiguran je ručak.   

Proslava Sv. Martina uz radionice i zabavu u nedjelju

Nedjelja je rezervirana za druženje na trgu kroz popodnevni program namijenjen svim generacijama.  Lokalne će udruge uprizoriti program za svoje sugrađane, tako se od 16 sati mali i veliki mogu uključiti u radionice slikanja, sviranja, kuhanja i izrade eteričnih ulja. Porečki će Delfini u 16.30 sati zasvirati na svojim limenim glazbalima, dok se svi željni novih okusa mogu pridružiti kulinarskoj radionici s u 17 sati.

Udruga LOZE i Zbor zajednice Talijana Vrsar zagrijat će atmosferu svojim nastupima u 17.30 sati. Samo za odrasle je turnir u  briškuli i natjecanje u pripremi istarske supe, te mlado vino proizvođača Privitelio iz Flengi. 

Kulinarska ponuda i prezentacije

Vrsarske će udruge u nedjelju od podneva kuhati za svoje sugrađane, a ove godine će se birati najbolji tim u pripremi brodeta od sipa i palente. Ponudu će upotpunjavati istarski OPG-ovi sa suhomesnatim proizvodima, uljem i slasticama.  Posebni okusi će se moći kušati tijekom radionice „Tradicionalna jela od plave ribe“, koja je ostvarena u sklopu projekta Interreg SI-HR „Uživam tradicijo“.

Da na fešti ne nedostaje zabave i muzike tijekom popodnevnih sati pobrinut će se bend Magnolija, a navečer u 19 sati započinje koncert benda FEBRA.

KAKO SUDJELOVATI:

Prijave za biciklijadu su u subotu od 09:30-10:00 ispred mesnice Kalčić  (Dalmatinska 1, Vrsar)

Prijave za pješačenje na broj 091/50 78 019 (Igor Ostojić). Okupljanje je na autobusnoj stanici u Vrsaru.

Prijave za briškulu se prijave vrše pola sata prije početka turnira u prostoru Zajednice Talijana Vrsar.

Ostale aktivnosti su otvorene za sve bez prijave.

Srijeda na POREČ DOXU: Čak 4 filma, u off programu NEMA PREDAJE o Rallyju Dakar iz priče Daniela Šaškina

POREČ DOX ZA NAJMLAĐE: Uskoro promocija veselog filma učenika iz Poreča, Tara, Vabrige, Vrsara i Višnjana