in

POLICIJA: Kako do osobnih dokumenata u vrijeme Covida

Policijska postaja Poreč - Foto Tanja Kocijančić

S obzirom na veći broj upita građana kako do potrebnih osobnih i drugih dokumenata  koje izdaje Policijska postaja Poreč (i PU Istarska općenito) donosimo sve detalje sa stranica PU istarske u nastavku.

Dokumenti u vrijeme Covida-19

Slika /2019/osobna iskaznica.jpg

Za vrijeme dok traje epidemija koronavirusa, rad upravnih poslova u policijskoj upravi u Puli i u policijskim postajama prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji. To znači da se građani trebaju naručiti za izradu osobnih isprava (osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih dozvola, isprava za strance).

Što se tiče preuzimanja dokumenata, građani gotove dokumente mogu preuzeti bez prethodne najave.

Građani kojima je potreban termin za dolazak u policijsku upravu u Puli radi podnošenja zahtjeva za izradu dokumenata, zahtjev mogu poslati putem adrese elektroničke pošte pu.sidup@mup.hr ili istarska@policija.hr. U poruci je potrebno navesti točne osobne podatke i razlog slanja poruke, a stranke će povratno dobiti odgovor, odnosno termin dolaska u policijsku upravu. Što se tiče zahtjeva za radne dozvole, građani za podnošenje zahtjeva mogu koristiti adresu elektroničke pošte radna.dozvola.pula@mup.hr.

Preporuča se naručivanje putem elektroničke pošte, no građani termin za dolazak u policijsku upravu u Puli mogu zatražiti i putem sljedećih brojeva telefona:

  • osobne iskaznice, putovnice, prebivalište i boravište  052/532 577 i  052/532 594 
  • statusna pitanja stranaca 052/532 556, 052/532 558, 052/532 596 i 052/532 599 
  • državljanstvo 052/532 595  
  • vozačke dozvole i vozila 052/532 580 
  • oružje 052/532 589 

Za podnošenje zahtjeva u policijskim postajama, adrese elektroničke pošte i brojeve telefona, građani mogu pronaći OVDJE

Radno vrijeme šaltera za upravne poslove

Uredovno vrijeme za građane (upravni poslovi) u sjedištu policijske uprave u Puli:

  • 8 – 14.30 sati  (ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak)
  • 11.30 – 18.30 sati  (utorkom) za poslove prijavništva i osobnih isprava te poslove prometnih isprava i oružja, dok je za upravne poslove koji se odnose na problematiku stranaca i državljanstva uredovno radno vrijeme od 8 do 14.30 sati  

Uredovno vrijeme za građane (upravni poslovi) u policijskim postajama:

  • 8 – 14.30 sati  (ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak)
  • 11.30 – 18.30 sati  (utorkom)

Podnošenje zahtjeva putem sustava e-Građani

Svi građani koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu, zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice mogu podnositi elektronički, putem sustava e-Građani. Osim toga, dostavu navedenih isprava građani mogu zatražiti na adresu prebivališta. Također, građani mogu koristiti i uslugu e-Boravište i e-Suglasnost, kao i druge usluge MUP-a, a više informacija o navedenim uslugama mogu pronaći OVDJE.

Istekli dokumenti vrijede i dalje

Isprave čiji je rok važenja istekao u razdoblju proglašenja epidemije (od 11.03.2020. godine) i dalje vrijede. Osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole, oružni listovi i iskaznice za strance vrijedit će do 30 dana od dana proglašenja kraja epidemije.

ISTRA istovremeno osvanula na šest austrijskih naslovnica

POREČ: Svjetska prvakinja Barbara Matić družila se s malim judašima