in

POREČ: 35. PROMOHOTEL otvoren u slavljeničkom izdanju – Sve novosti u turizmu na jednom mjestu

Snimio Manuel Paljuh
POREČ: 35. PROMOHOTEL otvoren u slavljeničkom izdanju - Sve novosti u turizmu na jednom mjestu

U slavljeničkom duhu danas je u porečkoj dvorani Žatika otvoreno jubilarno 35. izdanje Promohotela – međunarodnog sajma prehrane, pića i opreme za turizam. Svečanost otvorenja uveličali su mnogobrojni uzvanici kojima se pozdravnim govorom obratila direktorica sajma Ivana Štiković iz tvrtke Studio 053.

Okupljenim izlagačima, gostima, prijateljima potom su se obratili Jasna Jaklin Majetić, predsjednica HGK – Županijske komore Pula, Andi Vitasović, potpredsjednik Obrtničke komore Istarske županije, zatim Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča, Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica župana Istarske županije, te Monika Udovičić, pomoćnica ministra turizma Republike Hrvatske.

POREČ: 35. PROMOHOTEL otvoren u slavljeničkom izdanju - Sve novosti u turizmu na jednom mjestu
Foto Manuel Paljuh

Svi oni su iz perspektive institucija koje predstavljaju naglasili doprinos koji ovakav sajam daje poduzetništvu i razvoju turizma.

Poseban trenutak bio posvećen Ivanu Maduniću iz tvrtke Matram iz Splita, izlagaču koji 20 godina uzastopno sudjeluje na Promohotelu i koji je u svom govoru dao osobni osvrt zašto se sve ove godine vraća na Promohotel. Direktor tvrtke Studio 053 Franko Štiković i direktorica Promohotela Ivana Štiković u znak zahvale i suradnje uručili su mu prekrasnu skuplturu PromoDonnu, djelo umjetnika Enisa Žužića iz Poreča.

POREČ: 35. PROMOHOTEL otvoren u slavljeničkom izdanju - Sve novosti u turizmu na jednom mjestu
Foto Manuel Paljuh

Prigodom 35. rođendana organizatori su izlagače, uzvanike, partnere i mnogobrojne medije počastili slavljeničkom tortom i šampanjcem nakon čega je uslijedilo slavljeničko druženje i obilazak sajma.

Promohotel je mjesto koje okuplja poslodavce izlagače, srednji i niži menadžment, predavače i stručnjake, obiteljske iznajmljivače i brojne posjetitelje i kao takvo predstavlja odličnu startnu poziciju za pripremu sezone. Sajam okuplja više od 200 izlagača i suizlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije koji na prostoru od 4.500 četvornih metara unutrašnjeg izložbenog prostora predstavljaju široku lepezu proizvoda za HoReCa sektor s više od 500 poznatih svjetskih brendova.

POREČ: 35. PROMOHOTEL otvoren u slavljeničkom izdanju - Sve novosti u turizmu na jednom mjestu
Foto Manuel Paljuh

Današnje je slavljeničko otvorenje samo uvod u bogati program Promohotela koji se u idućim danima nastavlja s brojnim popratnim događanjima, demonstracijama i edukativnim programima s ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima na području turizma.

Tako u četvrtak, 13. veljače, posjetitelje očekuje prva konferencija o ljudskim potencijalima u turizmu – PROMOFORUM. Riječ je o događaju koji spaja teoriju i praksu kroz čitav niz specijaliziranih predavanja, intervjua „jedan na jedan“ s vrhunskim stručnjacima iz područja generacijskih razlika, netradicionalnog načina prodaje, neuroHR-a, ugostiteljstva, uvođenja stranih djelatnika u firmu i okruženje, gemifikacije i transformacijskog coachinga. Na ovoj konferenciji sudionici će moći testirati podsvjesne reakcije sebe i svojih djelatnika, odnosno timova, te prisustvovati transformacijskom predavanju o tome kako preuzeti kontrolu te koristiti svoj potpuni potencijal u svim profesionalnim ulogama. Sjajni predavači kao što su Dalibor Šumiga, Dragan Vojvodić, Rudolf Štefan, Marinela Dropulić Ružić, Monika Ivanović, Bernard Šutić i Kenan Crnkić, zasigurno će publici svaki u svom području otvoriti nove perspektive.

Povodom Valentinova, 14. veljače, na štandovima izlagača tijekom dana će se održavati interaktivne demonstracije zabavno-edukativnog karaktera, dok će se u petak i subotu, 14. i 15. veljače, održati besplatna predavanja za privatne iznajmljivače i turističke agencije.

U petak, 14. veljače, će se u organizaciji HGK održati predavanja koja objedinjuju atraktivne i aktualne teme namijenjene obiteljskom smještaju.

Subota je rezervirana za edukaciju privatnih iznajmljivača u organizaciji i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Poreča.  Na predavanjima će biti govora o veoma atraktivnim i nezaobilaznim temama za iznajmljivače koje pomažu u isticanju konkurentnosti na našem tržištu poput tema zakonodavstva, budućnosti obiteljskog smještaja, metoda priprema iznenađenja za goste te na koji način se elementima igrifikacije može oduševiti, privući i zadržati goste. Nedo Pinezić, Klara Trošt Lesić, Irena Krčelić i Iva Silla kao stručnjaci iz ovih područja, u subotu 15. veljače predavački će i konzultativno biti na raspolaganju obiteljskim iznajmljivačima.

Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, a predstavljeni proizvodi zanimljivi su i vrlo korisni i za širu potrošnju.

Radno vrijeme sajma za posjetitelje je od 10 do 19 sati od srijede do petka, te u subotu od 10 do 17 sati.

Ulaz na sajam besplatan je za sve posjetitelje.

Više informacija možete pronaći na www.promohotel.hr.

Kaštelir: NIGRIGNANUM uz pjesmu i veselo druženje proslavio 10. obljetnicu rada

VALENTINOVO u KAŠTELIRU uz susret klapa i zborova

Goran Mrvoš iz Poreča novi predsjednik Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore

Goran Mrvoš iz Poreča novi predsjednik Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore