in

POREČ: Dječji tjedan počinje 9. listopada – najmlađe čekaju Bajkaonica, likovna akcija, Cvrčak i mrav

DND Poreč

Kao i svake godine, prvog punog tjedna u listopadu velika obitelj Saveza Društva Naša djeca Hrvatske organizira različite aktivnosti obilježavajući Dječji tjedan, a DND Poreč nastoji to svake godine omaštoviti novim sadržajima, uz one koji su već postali obavezni.

Tradicionalno druženje vrtićke djece bit će u srijedu na Trgu slobode od 10 sati a uz pjesmu i ples organizirat će se i portretiranje – djeca će crtati jedni druge. S vlasnicima poslovnih prostora na Trgu i u Zagrebačkoj ulici dogovorena je izložba tih dječjom rukom nacrtanih lica – „Ljubav djeci prije svega” je moto ove akcije.

U četvrtak će djeca iz dječjeg vrtića 101 dalmatinac (u Poreču i Antoncima) imati program Bajkaonice, a navečer u 18:30 u DND-u organizirana je razgovaraonica „Rodni stereotipi u odgoju i kako ih prevladati”.

Bajkaonica nastavlja pohod i u petak će stići u dječji vrtić Crvenkapica, u Dječji odjel gradske knjižnice i u udrugu USB.

Kako je petak, 11. listopada, i međunarodni dan djevojčica, dramska skupina DND-a održat će za učenike četvrtih razreda OŠ Finida predstavu „Cvrčak i mrav”.

Istog dana gradonačelnik je zakazao susret s članovima i članicama Dječjeg foruma DND-a Poreč.
Vesela subota donosi tri zanimljiva programa na Trg slobode od 11 sati za svu zainteresiranu djecu – likovnu akciju, znanstvenu radionicu i razgovor s djecom iz Dječjeg foruma.

Poreč dobio 400 TISUĆA KUNA za plažu Materada-Sv. Martin – stižu dječje igralište, stijena za penjanje…

FUNTANA: Prva likovna kolonija privukla djecu i umjetnike