in

POREČ: Otvara se izložba Dee Curić “Cvjećarica”

U četvrtak, 17. lipnja u 20 sati, otvorit će se samostalna izložba slika Dee Curić pod nazivom “Cvjećarica“. Izložba će se otvoriti u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč a bit će otvorena do 3. srpnja.

Izložba Cvjećarica nastaje iz potrebe autorice da, nakon petnaest godina života u brzom gradu, primijeti i cijeni trenutke, osvijesti ljepotu i uživa u njoj sve do njenog završetka. Poput cvijeta koji se rastvara. Netko crta cvijeće jer je ono lijepo, a autorica ga, u tehnici akrila na platnu i na laticama cvijeća, crta kako bi pomoću njega osvijestila i bolje pojmila ljepote vlastite svakodnevice. Ona to čini pomoću vizualizacije podataka u kojoj svaki oblik i boja pričaju priču, s njima stvara slike cvijeća i tako postaje Cvjećarica svog života.

Radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 18.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima. Ulaz je slobodan.

Dea Curić, rođena u Poreču 1986. godine, 2005. odlazi u Milano u Italiji, gdje studira vizualne umjetnosti i specijalizira se u grafičkom dizajnu u smjeru izdavaštva, a potom i radi u struci.  Milano joj daje izvrsne poslovne prilike i životna iskustva u svijetu mode uz velike talijanske dizajnere. Godine 2015. osniva svoj nezavisni časopis o modi, umjetnosti i dizajnu te postaje umjetničkom voditeljicom. Bavi se i digitalnim marketingom i upoznaje se s vizualizacijom podataka. 2020. godine vraća se u svoj rodni grad, odakle i dalje surađuje s Italijom, nastavlja raditi na svom časopisu i otvara agenciju za digitalni marketing s pogledom na more. 

more foto marinela žiković

ISTRA – U utorak dva slučaja i veliki pad hospitaliziranih

TAR: Otvara se COVID-punkt za testiranje turista od 10. lipnja