in

POREČ: Produljen rok za predaju prijave na natječaj za subvencioniranje kupnje stana

Zbog ograničenosti rada javnih institucija izazvane širenjem koronavirusa, proglašenja pandemije te situacije posljednjih dana u Republici Hrvatskoj, a s ciljem omogućavanja podnošenja zahtjeva na Javni poziv za subvencioniranje kupnje stanova na području Grada Poreča, Povjerenstvo za utvrđivanje liste prvenstva za subvencioniranje kupnje stanova je donijelo zaključak kojim se produžuje rok za podnošenje zahtjeva na javni poziv za dodatnih 30 dana. Slijedom toga, rok za podnošenje zahtjeva na javni poziv, umjesto do 27.03., traje do 26.04.2020. godine, priopćeno je iz gradske uprave.

Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

Pravo na prijavu za subvencioniranje imaju građani s prebivalištem na području Grada Poreča-Parenzo, a lista prvenstva utvrđuje se na temelju više mjerila – od uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području grada, broja članova domaćinstva, životne dobi, broja djece, invaliditeta, statusa branitelja i drugih. Uvjet je i da stan ili kuću ne posjeduje niti bračni niti izvanbračni partner i drugi članovi domaćinstva, odnosno da u vlasništvu imaju neodgovarajući stan ili kuću, a valja istaknuti i da ovaj gradski natječaj ne isključuje prijavu na državne subvencije.

Podnositelj može podnijeti zahtjev za subvencioniranje kupnje samo jednog stana, a površina stana čija kupnja se subvencionira ovisi o broju članova zajedničkog kućanstva. Innicijalna prijava na gradski natječaj maksimalno je pojednostavljena, te ne zahtijeva dodatne troškove oko prikupljanja dokumentacije. Nakon zaprimanja svih zahtjeva izrađuje se prijedlog liste prvenstva, a potom se nakon roka žalbe donosi konačna lista.

Grad je za ovu svrhu u proračunu osigurano 3 i pol milijuna kuna.

Više detalja možete saznati klikom na http://www.porec.hr/prva.aspx?stranica=58146&j=CRO

COVID-19: Od danas i ljekarne rade skraćeno

SRAMOTA! Ukrao keramičke pločice rovinjskoj bolnici