in

Poreč: Sajam Crofish u dvorani Žatika održava se od 23. do 25. studenog

Sutra, 23. studenog, u porečkoj dvorani Žatika u 11 sati otvorit će se 12. međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvalkulture, sportskog ribolova i sportova na vodi, Crofish, koji će trajati tri dana.

Crofish je značajna manifestacija u Istarskoj županiji te jedini događaj ove tematike u Republici Hrvatskoj.  Na sajmu će sudjelovati  92 izlagača, koji skupa zastupaju više od 280 poznatih svjetskih brandova, a dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Švedske i Španjolske. Svojim asortimanom obuhvaćaju cjelokupni sektor ribarstva, kompletnu opremu za profesionalni i sportski ribolov, ribarska plovila i nautičku opremu. Sukladno praćenju trendova i potreba tržišta, ponuda sajma bit će obogaćena s programom iz segmenta sportova na vodi.

U sklopu manifestacije održat će sesvakodnevni cooking show program s degustacijama. Subota će biti popraćena zanimljivim natjecanjem i predstavljanjem kulinarskih vještina LAGUR-a sjevernog, srednjeg i južnog Jadrana.

Crofish i Grad Poreč imaju iznimnu čast prvi put ugostiti plovila Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sa školskim jedrenjakom „Kraljica mora“, potom Ministarstva obrane s ratnim brodom „Hrvatska Kostajnica“ i Ministarstva unutarnjih poslova, te ribarske brodove. Svim zainteresiranim posjetiteljima bit će omogućena besplatna razgledavanja brodova.

Plovila će kroz tri dana sajma biti dostupna za razgledavanje u vremenu od 10 do 16 sati na rivi. 

Ove godine gostuje hrvatski ronilačko – edukativni projekt „Pogled u plavo“ koji će postavljanjem 10-metarskog grijanog bazena u grijanom šatoru pružiti jedinstvenu priliku za sve ljubitelje mora, ronjenja i ribolova. Tijekom tri dana trajanja sajma biti će omogućeno besplatno zaroniti i upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja pod punom ronilačkom opremom uz pratnju instruktora ronjenja. Svi koji zarone, na unutarnjim stranicama bazena moći će razgledavati slike poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marijana Radovića.

Besplatna probna ronjenja biti će moguća sutra od 12 do 19 sati, te u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati.

U sklopu Crofisha održat će se u subotu Kup Istre u podvodnom ribolovu s natjecateljima iz Hrvatske, Slovenije, Italije, San Marina, Crne Gore i  Srbije.

Održat će se također dvodnevna međunarodna jedriličarska Regata Crofish klase optimist (uzrast do 12. godina) koja će upriličiti prekrasne prizore jedrilica u uvali Peškera u subotu i nedjelju. Predviđeno je 6 jedrenja dok je start prvog jedrenja predviđen u 10 sati u subotu. Start ostalih jedrenja objavit će se na oglasnoj ploči.

Ove će se godine za vrijeme trajanja sajma u Tarskoj vali, ukoliko bude ribe, obavljati eksperimentalni ribolov u znanstvene svrhe (Tradicionalni izlov ribe u Tarskoj vali).

Novitet od ove godine je i Crofish vlakić koji će besplatno  prometovati na relaciji gradska riva – dvorana Žatika u vremenu od 10 do 16 sati sva tri dana trajanja sajma.

Ulaz na sajam i stručna događanja slobodanje za sve posjetitelje.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Petak, 23.11.2018. / 11:00 – 19:00 sati
Subota, 24.11.2018. / 10:00 – 19:00 sati
Nedjelja, 25.11.2018. / 10:00 – 19:00 sati

Američka tradicija u Hrvatskoj: Lani smo na Black Friday potrošili pola milijarde kuna

Američka tradicija u Hrvatskoj: Lani smo na Black Friday potrošili pola milijarde kuna

Od sutra izmijenjeni vozni red autobusnih linija za Funtanu i Vrsar

Od sutra izmijenjeni vozni red autobusnih linija za Funtanu i Vrsar