in

POREČ slavi Dan grada i Praznik rada uz bogat program i koncerte

Foto Tanja Kocijančić - Zoran Rabar i Nenad Velenik

Grad Poreč, u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča, pripremio je bogat program povodom proslave Dana oslobođenja Poreča,  Dana Grada i Praznika rada, koji su danas na konferenciji za novinare najavili predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

Centralni dio proslave Dana Grada počinje svečanom sjednicom Gradskog vijeća u utorak, 30. travnja u 12 sati u Istarskoj sabornici.

„Tradicionalno, uz osvrt na godinu za nama, na svečanoj sjednici dodijelit će se i priznanja zaslužnim građanima. Prošlog je tjedna Gradsko vijeće izglasalo dobitnike, a Gradonačelnik će na svečanoj sjednici dodijeliti i gradske zahvalnice zaslužnim građanima, koji su svojim radom i zalaganjem ostavili trag u našoj zajednici“, rekao je Rabar.

Dodao je kako će se na plaži Materada ove godine otvoriti park prijateljstva u čast pobratimljenim gradovima Segrate i Monselice iz Italije. Time će se nastaviti tradicija otvaranja parkova prijateljstva povodom Dana Grada na plaži Materada. Ranije otvoreni parkovi u čast Pragu 6 iz Češke i Poingu iz Njemačke vrlo su brzo postali popularni piknik pointovi među Porečanima i gostima.

„Ovim putem zahvaljujemo svim institucijama, udrugama, školama, vrtićima koji svake godine sudjeluju u programu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada Poreča – Parenzo različitim izložbama, druženjima, kvizovima i programima.“, zaključio je Rabar.

Povodom Dana Grada, Dana oslobođenja i Svjetskog dana plesa, na Trgu slobode će nas  u utorak, 30. travnja od 10-13 sati zabavljati Rezime Acoustic Trio, a u 17 sati će se predstaviti plesna udruga MOT08. 

Proslavi se pridružuje i Lions klub Poreč, koji će u subotu, 27. travnja s početkom u 19 sati organizirati humanitarni koncert “OPERA GALA” u porečkom kazalištu, dok će u Zajednici Talijana Poreč koncert održati Sergio Preden Gato pod nazivom „El Gato e le Volpi in concerto“, i to u petak, 26. travnja s početkom u 19 sati, nakon što je već ranije odigrana kazališna predstava „Le mondine di Fossalon e della Bassa Friulana“ u izvedbi teatra „Grado“ i koncert prijateljstva. Likovna udruga Poreč već je ranije ovoga mjeseca otvorila prigodnu izložbu u čast gradu, koju i dalje možete pogledati u prostorima udruge u Galiji.

Prvi maj na Gradskom kupalištu

Velika tradicionalna proslava povodom Praznika rada sprema se i za 1. svibnja na Gradskom kupalištu, gdje će se već od jutra zaigrati turnir u briškuli i trešeti, a sve do večeri bit će i svirke i pjesme uz popularni Magazin, Baredinesauruse i Alfa Time Band, te bogatu gastro ponudu i 1000 besplatnih porcija fažola za sve.

„Očekujemo velik broj domaćih i stranih posjetitelja te realizaciju cca 70.000 noćenja. Državljani Italije i Slovenije imaju ovog tjedna nacionalne praznike, zbog kojih ih očekujemo u velikom broju, uz goste iz Njemačke, Austrije te domaće goste. Svi hoteli, kampovi i apartmanska naselja bit će otvoreni.“ najavio je Velenik. 

Prije samog Praznika rada, u nedjelju, 28. travnja s početkom u 10 sati održat će se tradicionalna Prvomajska rekreativna biciklijada Parenzana u Baredinama. U organizaciji će i ovoga puta pomoći Biciklistički klub Poreč. Za sve sudionike, Turistička zajednica grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinuti će se band Baredinesaurusi.

kaštelri petrović načelnik brnjac

Kaštelir od države dobio značajna bespovratna sredstva za novo sportsko igralište

Foto Bina Istra

Bina Istra donirala Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka važan uređaj za liječenje teško bolesnih malih pacijenata