in

POREČ: Sve je spremno za drugo izdanje Istra & Craft Beer Festivala

U subotu, 28. rujna, kreće drugo izdanje Istra & Craft Beer Festivala, pivske manifestacije koja okuplja male, nezavisne i craft pivovare, a trajat će sve do 6. listopada. Tijekom devet dana festivala svi će posjetitelji moći uživati u vrhunskom pivu, gastro delicijama i odličnoj glazbi, a vrhunac festivala odvijat će se od 4. do 6. listopada na porečkoj rivi u pop up pivnici uz more, postavljenoj posebno za tu priliku.

Program festivala podijeljen je u tri dijela: Beer & Music, Beer & Gourmet i Beer & Bar.  Tako se Beer & Music odnosi na program u pop up pivnici u sklopu kojeg će svi posjetitelji od 4. do 6. listopada svaki dan od 17 do 01 sati moći uživati u ponudi više od 80 stilova i vrsta piva koje će im ponuditi 18 malih, nezavisnih i craft pivovara, uključujući domaće i strane craftere: San Servolo – ujedno i pivovara domaćin, SuXo, Bura Brew, Bruman, Kampanjola, LAB Split, Brlog, Pivovara Medvedgrad, Varionica, Primarius, Pulfer, Križevačko, Međimurski Lepi Dečki, Zmajska pivovara, Nova Runda, Varaždinsko pivo, Mlinarica i Mas Plenum koji donosi strana craft piva. Gosti festivala također će moći isprobati i posebne pivske premijere, o kojima će više doznati uskoro. Uz pop up pivnicu svoje će mjesto na rivi pronaći i street food punktovi Burgerija i Mezzino street by Valamar gdje će se nuditi hrana koja se dobro slaže s pivom poput burgera, wrapova, krumpirića i sličnog.

Da bi festivalski ugođaj bio potpun, za veselu atmosferu pobrinut će se izvrsni domaći izvođači. Glazbeni program 4. listopada otvara jedan od najvećih domaćih rock pjevača Jura Stublić, dok će publiku prije samog koncerta zabavljati istarski bend Big Wave s obradama mnogih domaćih i stranih rock hitova. Dan kasnije, 5. listopada, na festivalsku pozornicu stiže trenutno najveće ime domaće hip hop scene i višestruki dobitnik Porina – Vojko V, a nakon njega  zabava se nastavlja s provokativnim Rambom Amadeusom. Kao šećer na kraju, festival će 6. listopada zatvoriti legendarni Pips, Chips & Videoclips te Darko Rundek & Ekipa.   Osim vrhunskog piva, festival nudi i primamljivu gastro ponudu u sklopu programa Beer & Gourmet gdje će restorani za tu priliku nuditi posebno osmišljene jelovnike s jelima koja se savršeno sljubljuju s pivom i to po promotivnim cijenama.

Novost na festivalu je i vođena pivska degustacija by Ribafish koja će se odvijati 4. i 5. listopada, te će svi zainteresirani moći isprobati devet različitih piva uz vodstvo vrhunskog poznavatelja piva Ribafisha. Cijena kotizacije po osobi je 30 kuna, a prijave idu preko Facebook stranice Istra & Craft BEER Festival.

Za vrijeme trajanja festivala, gosti će moći sudjelovati u nagradnoj igri Pivska putovnica te skupljanjem pečata imati priliku osvojiti vrijedne nagrade koje osiguravaju Valamar, pivovare i porečki ugostitelji. Pečati se skupljaju za sve konzumacije u pop up pivnici te kod ugostitelja koji sudjeluju u Beer & Bar i Beer & Gourmet programima. Nagrade će također moći osvojiti i svi oni koji će svoju sreću i znanje iskušati u pivskim i pub kvizovima.

Jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega, pokretač prvog hrvatskog craft beer festivala 2015. godine u Zagrebu, te organizator craft beer festivala u Zadru i Dubrovniku. Glavni sponzor je hotelska kompanija Valamar Riviera, a projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč te Turistička zajednica Istarske županije te razni sponzori i medijski pokrovitelji. 

Dođite u Zajednicu Talijana Tar – 25. rujna promocija knjige Monike Zuprić: “Nevidljivi žig – Nezakonita djeca Tara, Vabrige i Frate u 18. i 19. stoljeću”

Međuarodni IT stručnjaci u POREČU: Konferencija NIAGARA donosi IOT rješenja za industriju, zaštitu okoliša i zgradarstvo