in

POREČ: Za vikend DREAM CUP – međunarodni turnir za mlade nogometaše

Ovoga vikenda u Poreču će se održati Dream Cup, međunarodni nogometni turnir za kategorije U9 (2012. i mlađi) i U11 (2010. i mlađi) i U13 (2008. i mlađi).  Četvrto izdanje turnira održava se od 18. do 20. lipnja u Zelenoj laguni u organizaciji tvrtke College-Sport, a od ove godine u suradnji s NK Jadran Poreč.

Cilj turnira je razvoj naših mladih nogometaša te promicanje prijateljstva i suradnje nogometaša i klubova. Uz to želimo da se Grad Poreč razvija u smjeru sportskog turizma, te da uz sav turistički potencijal i ljepote koje posjeduje pokaže kao grad koji ima veliki potencijal u održavanju nogometnih događanja, naglašavaju organizatori.

U 2019. godini na turniru je nastupilo 48 momčadi iz 8 različitih zemalja, uključujući dvije ekipe iz daleke Kine. Ove godine će na 4. izdanju turnira boraviti 42 momčadi, od kojih 14 iz različitih dijelova naše zemlje (Varaždin, Bregana, Velika Gorica, Virovitica) i Slovenije.

-Sportski turizam jako je dobar način za produljiti sezonu, a sportske grupe su vrlo vjerni gosti koji se vraćaju u destinacije u kojima se ugodno osjećaju i imaju sve uvjete za kvalitetno odrađene pripreme, poručuju iz Plave Lagune u kojoj se sportska infrastruktura razvijala zajedno uz smještajnu.

UMAG: Policija lopova uhvatila odmah nakon krađe

POREČ: Na Europski judo kadetski kup sudionici iz 27 zemalja