in

POREČ: Na Europski judo kadetski kup sudionici iz 27 zemalja

Prošla jesen je pokazala kako Poreč i Hrvatska mogu postaviti standarde na europskoj razini za organizaciju najvećih sportskih natjecanja tijekom pandemije. Od 19. do 20. lipnja u Poreč dolazi i Europski kadetski kup s oko 600 sudionika iz 27 država.

Izniman ugled odličnog organizatora judo natjecanja, kojeg je Hrvatski judo savez s partnerima stekao posljednjih godina, u razdoblju pandemije COVID-19 izazova još više dobiva na težini. Tako ne iznenađuje da su upravo Istra i Poreč ponovno odabrani za lokaciju održavanja Europskog kadetskog kupa, u subotu 19. i nedjelju 20. lipnja.

Riječ je o kupu koji se prošlih godina održavao u Zagrebu, a po broju natjecatelja i broju država sudionica te zbog odlične organizacije je Top 3 turnir u World Touru za kadete, Međunarodne judo federacije (IJF).

U Poreč stiže 372 natjecatelja iz 27 država, a zajedno s trenerima riječ je o 600 sudionika.

– Iskustva dva europska prvenstva, održana u Poreču u studenom 2020. godine, bila su podloga za nastavak judo natjecanja u Europi i svijetu. Nastavljamo tim putem, ugošćujući najbolje kadete Europe. Još jednom radimo porečki «balon» tako da osiguramo zdravlje i sigurnost lokalnog stanovništva uz sve epidemiološke mjere i brojna testiranja – rekla je Ana Krauthacker, koordinatorica organizacije Europskog kadetskog kupa u Poreču ispred Hrvatskog judo saveza.

Za dolazak u Poreč svi sudionici moraju imati dva negativna PCR testa, a zatim po dolasku rade PCR test te svakih 48 sati rade novi test.

Iako na tribinama dvorane Intersport neće biti gledatelja, potpora za sve hrvatske natjecatelje, njih 41, dolazit će od kolega iz reprezentacije i trenera.

POREČ: Za vikend DREAM CUP – međunarodni turnir za mlade nogometaše

Hrvatska nije rizična: Njemačka ukinula ograničenja, Slovenija obalu proglasila ‘zelenom zonom’