in

POREČ: Zatvara se parkiralište na Peškeri zbog zamjene podzemnih spremnika

Započete investicije na ugradnji podzemnih spremnika za sakupljanje komunalnog otpada komunalno poduzeće Usluga Poreč nastavit će idućih dana. Od planiranih sedam lokacija na njih pet radovi su obavljeni te su spremnici u upotrebi.

Radovi na postavi spremnika na preostale dvije lokacije u planu su za izvođenje do kraja ove godine pri čemu prva od preostale dvije, i to ugradnja odnosno zamjena postojećih spremnika na parkiralištu Peškera kreće sljedećeg tjedna i to u ponedjeljak, 21. rujna.

Za navedenu lokaciju, na k.č. 370 k.o. Poreč,  dobivena  je koncesija za pomorsko dobro, te ishođena pravomoćna građevinska dozvola.

Budući se radi o specifičnoj lokaciji za potrebe izvođenja radova izrađen je elaborat privremene regulacije prometa, pri čemu će tijekom radova pristup parkiralištu onemogućen.

-Ovim putem molimo građane koji koriste predmetno parkiralište na suradnju i strpljenje, ta da za potrebe parkiranja svojih vozila u tijeku građevinskih radova koriste okolne ulice i to Nikole Tesle, Otokara Keršovanija i Ulicu Joze Šurana.

Radovi bi trebali biti završeni u najkraćem mogućem roku, ali ne dulje od 15 dana.

-Kao što je uvodno i navedeno, još jednom podsjećamo da je u ovoj godini na području užeg centra grada ugrađeno pet setova podzemnih spremnika za koje je dobivena uporabna dozvola te su isti u funkciji, a radi se o spremnicima u Partizanskoj ulici, ulici G. Caprin, obala Matka Lagine te dva seta na samoj rivi.

Svaki set podzemnih spremnika  sastoji se od 4 podzemna spremnika od kojih je jedan namijenjen za sakupljanje miješanog komunalnog otpada, dok su ostala tri spremnika  namijenjena za odvojeno sakupljanje papira, stakla, plastike i metala, a za otvaranje istih potrebno je koristiti karticu koju građani dobiju na  svoju kućnu adresu, priopćili su iz Usluge.

Sve dodatne informacije oko samih radova te načina i mogućnosti korištenja spremnika mogu se dobiti na telefonski broj 091 434 3322.

U nastavku prikaz privremene prometne regulacije:

http://www.usluga.hr/wp-content/uploads/2020/09/Privremena-prometna-regulacija-.pdf

Crvena lista: Svaki četvrti austrijski turist napustio Hrvatsku

Istra bez NOVOZARAŽENIH

Nacionalni stožer: Imamo 34 nova slučaja, 4 osobe umrle

Nacionalni stožer: U Hrvatskoj 234 nova slučaja, šest preminulih