in

POREČANI ZA POTREBITE: Humanitarnu akciju Božićna čarolija pokrenuo kafić Indigo

Prvog dana ovog mjeseca kafić Indigo, koji se nalazi na Trgu Joakima Rakovca u Poreču, započeo je humanitarnu akciju “BOŽIĆNA ČAROLIJA”.

-Kako nam je ova godina svima bila teška, vjerujemo i znamo da je nekima bila puno teža. Zato će osoblje/uprava caffe bara svu svoju manču (bakšu, tringl) koju dobije odvajati u posebnu kutiju koja će biti otvorena 20. prosinca. Od tog novca kupit ćemo potrepštine onima kojima je to uistinu potrebno! Dječja radost i obitelj na okupu najljepša su BOŽIĆNA ČAROLIJA, stoga ćemo dati sve od sebe da onim najpotrebitijima uz Vašu pomoć priuštimo bezbrižne blagdane, napisali su nam iz ovog kafića.

Ovim putem pozvali su sugrađane da im jave ako im je potrebna “BOŽIĆNA ČAROLIJA”, ali i druge koji žele pomoći na bilo koji način – donacijom namirnica, igračaka ili bilo čega drugog.

Naglašavaju kako potrebitima neće podijeliti novac, nego će tim novcem oni kupiti hranu, higijenske potrepštine, poklone i slatkiše. Dakle, kupit će isključivo ono što je potrebno i korisno.

-Kupovinu bismo obavili 20. i 21. prosinca kako bi se paketi mogli odnijeti obiteljima i da sve bude spremno do Badnjaka. Uz to neki ljudi su rekli kako imaju odjeće ili igračaka, što također planiramo skupiti i organizirati da s nama idu i oni koji su voljni volontirati. Može se uključiti tko želi i svi su dobrodošli. Za sada imamo dvije samohrane majke s djecom za koje znamo da im treba pomoć. Gosti kafića nam također prenose kome treba pomoć, a informacije prikupljamo i preko jedne Facebook grupe s čijom smo osnivačicom u kontaktu, pojašnjavaju iz kafića.

Također, ima i onih koji se srame pitati pomoć.

-Danas je tek 6. dan akcije, još uvijek informacije dolaze, treba ih skupiti i vidjeti što je ljudima potrebno. Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem Facebook stranice “Caffe bar Indigo” ili putem Instagrama “@caffe_bar_indigo”, također možete nas osobno posjetiti na adresi Prvomajska ulica 4, Poreč (ex caffe bar Cimare), poručili su organizatori akcije.

Gradonačelnik Labina u samoizolaciji

Slovenija cijelu Hrvatsku stavila na crvenu listu – od ponedjeljka novi granični režim