in

Porečki Advent počinje 6. prosinca

Foto: Myporec.com

Najbogatiji blagdanski program u Istri – Advent u Poreču – i ove godine ide dalje! Nakon vrlo uspješna prva dva izdanja,  manifestacija se vraća u srce starogradske jezgre – na Trg Matije Gupca, na kojem će i ove godine od 6. prosinca do 6. siječnja svakodnevno biti organizirano besplatno klizalište za sve, brojni koncerti, božićni sajam, doček Nove godine, kazališne predstave, animacijski programi za djecu, bajkovita kuća Djeda Mraza i poznati dječji program „Porečka bajka“ u prekrasnom ambijentu Vile Polesini.

No, to nije sve, jer će na Adventu ponovno gostovati žive jaslice iz Sv. Lovreča, potom Slatka Istra iz Vižinade i mnogi drugi.

Organizator je Grad Poreč, a i ove su se godine kao partneri Adventa uključili Valamar Riviera, Plava laguna, TZ Grada Poreča, dok su  suorganizatori TZ Istarske županije, te porečko Pučko otvoreno učilište, Usluga, Gradska knjižnica, Centar za mlade, Udruženje obrtnika, Sportska zajednica Grada Poreča, te sve škole, vrtići, klubovi i udruge.

U utorak, 20. studenog, u 10 sati održat će se konferencija za novinare na kojoj će organizatori detaljno predstaviti bogati program 3. Adventa.

Pula: Klizalište ponovno na Trgu kralja Tomislava

U Labinu obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju