in

U Labinu obilježen Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

Jučer je obilježena 10. godišnjica Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, a u Labinu je povodom toga održano druženje u organizaciji Kluba mladih IDS-a Labin i udruge Palčići Pula.

U ime organizatora Nino Bažon zahvalio se na odličnoj suradnji Gordani Maroh Damjanić iz udruge Palčići koja je s oduševljenjem prihvatila inicijativu Kluba mladih te pristala podijeliti svoja iskustva s prisutnima. Naglasio je i važnost održavanja ovakvih druženja i ukazivanja na globalni problem prijevremenog rođenja.

Druženje je nastavljeno u ugodnom tonu, dijeljenjem vlastitih iskustava gospođe Damjanić i roditelja labinskih Palčića. Obilježavanju ovog dana pridružili su se i sami Palčići koji su uživali u ispunjavanju slikovnica i igri ljubičastim balonima.

Cilj obilježavanja je usmjeravanje pozornosti na globalni problem prijevremenog rođenja, tj. rođenja djeteta prije 37. tjedna trudnoće, koji je vodeći uzrok smrti novorođenčadi i u razvijenim i nerazvijenim zemljama te, poslije upale pluća, drugi po redu uzrok smrti djece do pete godine starosti.

Porečki Advent počinje 6. prosinca

Porečki Advent počinje 6. prosinca

Vlada kao pijani milijunaš kupuje 393 novih automobila za 117 milijuna kuna!

Vlada kao pijani milijunaš kupuje 393 novih automobila za 117 milijuna kuna!