in

POREČKO LJETO: I ovog tjedna druženje s La Mulom de Parenzo, glazbu, Street Art Festival, ples…

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh - Coldplay Tribute Band u Poreču

Večeras (21.8.2023.) na porečkoj rivi pokraj hotela Palazzo uz zalazak sunca (cc 20.00 sati) posjetitelji će imati priliku uživati u hipnotizirajućem plesu „Melting sunset“ uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca. Opuštajuća atmosfera uz ambijentalnu glazbu ponuditi će posjetiteljima mogućnost promatranja atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu.

La Mula de Parenzo - Foto TZ Poreč
La Mula de Parenzo – Foto TZ Poreč

Također večeras, s početkom u 21.00 sati, u Parku Olge Ban održat će se program „Magic is in the Air“. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime.

U utorak, 22.8.2023. večernju atmosferu u gradu upotpunit će glazbeni program „Music on Square“ koji će od 21 sat posjetiteljima pružati mogućnost da zaplešu i uživaju u toploj ljetnoj atmosferi glavnog gradskog trga.

U srijedu, 23.8. na rasporedu je besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“. Posjetitelji će imati priliku da razgledaju Poreč, upoznaju ribarsku tradiciju ali i doznaju kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. Legenda o La muli svima je poznata, ali doživjeti je na ulicama i trgovima Poreča, otkriti će detalje koje do sada nisu bili poznati. Zbog velikog interesa, sva su mjesta za ovaj termin popunjena. Sljedeća tura je na rasporedu u srijedu, 6.9. pa Vas pozivamo da rezervirajte svoje mjesto na vrijeme i pridružite nam se na besplatnoj interpretativnoj šetnji kroz povijest Poreča. Informacije & Rezervacije: T: +385 (0)91 432 3745, E: lamuladeparenzo@muzejporec.hr

Ovoga tjedna, posjetitelji će moći uživati i u uličnim performansama u sklopu 23. Street Arta Poreč. Detaljan program festivala dostupan je na stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč https://www.poup.hr/novosti/novosti/23-street-art-porec-17-2382023/

U četvrtak, 24.8.2023. na Trgu slobode od 9 do 21 sat, u organizaciji “Domaće web tržnice” održat će se tradicionalna Smotra istarskih autohtonih proizvoda na kojoj ćesvoje proizvode izložiti 15-ak štandova koji će nuditi tipične istarske proizvode – med i pčelinje proizvode, maslinovo ulje, povrće, proizvode od konoplje, proizvode od lavande, prirodnu kozmetiku, suhomesnate proizvode, različite vrste brašna, proizvode od goji bobica, vino, rakije i voćne prerađevine.

Sinonim za raznovrstan, a jedinstven, visokokvalitetan, a već tradicionalan izbor ljubitelja jazza jest porečki lapidarij Zavičajnog muzeja koji ove srijede, 23.8. u sklopu koncerata Jazz u lapidariju nudi koncert QuRaTo (HRV). Organizator koncerta je Pučko otvoreno učilište Poreč.

U petak, 25.8. ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u koncertu mladih gitarista Rhapsody guitar (gitare / guitars) u sklopu jednog od najstarijih porečkih festivala “Koncerti u Eufrazijani” koji organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

Više detalja o programu Porečko ljeto možete pronaći na stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com, na Facebook stranici https://www.facebook.com/PorecIstria kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZG Poreč štampa i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča, objavila je Turistička zajednica grada Poreča.

Foto Policijska uprava istarska

Skrivao drogu na plovilu u jednoj istarskoj uvali

Foto Jedriličarski klub Split

Ekipa porečkog Horizonta na državnom prvenstvu u team raceu