in

POREČKO LJETO puno događanja za sve uzraste: La mula de Parenzo Tour, Queen tribute bend, dječja predstava…

Ples na svili USB Poreč - Foto Manuel Paljuh

Nakon što je Tomislav Bralić s klapom Intrade raspjevao porečki glavni trg, program Porečkog ljeta nastavlja dalje punom parom i to programima za sve uzraste i ukuse.

Melting Sunset - Foto TZ Poreč
Melting Sunset – Foto TZ Poreč

Ples uz vatrene rekvizite za ispraćaj zalaska sunca „Melting sunset“ izvodit će se na gradskoj rivi, kod hotela Palazzo i to u ponedjeljak, 10.7. s početkom oko 20,45 (u zalazak). Opuštajuća i hipnotizirajuća atmosfera uz ambijentalnu glazbu nudit će posjetiteljima mogućnost promatranja atraktivne konceptualne plesne izvedbe uz prekrasnu prirodnu kulisu. Isti dan, s početkom u 21.00 sat, u Parku Olge Ban posjetitelji će moći uživati u programu „Magic is in the Air“. Radi se o plesu na svili koji ističe fleksibilnost tijela plesača i dojmljive gimnastičko-akrobatske vještine u zraku uz mnogobrojne dodatne scenske svjetlosne efekte, čarobnu glazbu te atraktivne kostime.

Program glazbenih večeri „Music on Square“ održat će se u utorak, 11.7. od 21.00 do 23.00 sata na Trgu slobode pružajući posjetiteljima mogućnost da zaplešu i uživaju u toploj ljetnoj atmosferi glavnog gradskog trga.

U srijedu, 12.7. s početkom u 19.00 sati na rasporedu je druga po redu besplatna interpretativna šetnja kroz povijest Poreča „La mula de Parenzo Tours“. Posjetitelji će imati priliku uživati u razgledu Poreča, upoznati ribarsku tradiciju ali i doznati kako je poznati američki pisac Ernest Hemingway povezan s prošlošću ovoga grada. O povijesti Poreča pričati će likovi starog ribara, prodavača ribe, trgovkinje, pa čak i poznati američki pisac Ernest Hemingway. Rezervacije su obavezne telefonom, e-mailom ( T: +385 (0)91 432 3745, E: lamuladeparenzo@muzejporec.hr ).

Dječja predstava - Foto TZ Poreč
Dječja predstava – Foto TZ Poreč

Najveći europski Queen tribute bend nastupit će na Trgu slobode u četvrtak, 13.7. te ponovno oživjeti nezaboravne hitove poput I Want to Break Free, Under Preassure, Don’t Stop Me Now i Bohemian Rapsody kojima su se Freddie Mercury i Queen trajno upisali u povijest kao jedan od najvažnijih rock bendova svih vremena.

Jutarnji subotnji 15.07. đir uljepšat će od 10.00 sati Baredinosauri, koji će svevremenskim hitovima ispuniti Trg slobode.

U nedjelju, 16.7. u 9.15 na Trgu Matije Gupca održat će se dječja predstava „Little Red Riding Hood“. Svi znamo priču o Crvenkapici, ali ovo je ipak nešto malo drugačija Crvenkapica. Mogu li se na kraju Crvenkapica i Vuk slagati i postati prijatelji? U našoj priči i to je moguće uz još puno nemogućih stvari, bića i pojava.

Svi programi su objavljeni u kalendaru događanja na stranicama Turističke zajednice grada Poreča www.myporec.com, na Facebook stranici https://www.facebook.com/PorecIstria kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZG Poreč štampa i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti u Informativnom centru Turističke zajednice grada Poreča, objavila je Turistička zajednica grada Poreča.

Foto TZ Novigrad

Novigrad ima atraktivan program manifestacija za cijelo ljeto – Muzika na svakom kutku, Kids Day, filmovi pod zvijezdama…

dal um južna koreja momjan

Ljeto u Istri: U MOMJANU nastupaju glazbenice iz Južne Koreje