in

Predstavljanje knjige Kalisto Vedrana Sinožića u Motovunu 13. lipnja

Mit i umjetnost, knjiga Kalisto Vedrana Sinožića i likovno-poetska izvedba OŠ Kaštanjer Pula, sastat će se na središnjem motovunskom trgu 13. lipnja u 10 sati u manifestaciji pod nazivom „Vunarica“. Nastup će voditi Vedran Sinožić, Ljiljana Vranjican i Katja Damjanić, te Naklada Uliks iz Rijeke.

Imaginacija spojena s mitom dovela je do likovnih ostvarenja mladih, koja su literarno popraćena izvornim pjesmama, te stihovima Homerove Ilijade. Naslov ovog okupljanja u Motovunu, gradu na visu, daje mu staro i zaboravljeno ime – Vunarica.

Prava Homerova Troja ili Ilion, Vunarica ili Wilusa preživjela je u  današnjem obliku Motovun. Grad je to nebeskog značenja, grad posebne atmosfere, lako prepoznatljiv u Homerovim epovima kao sveti grad.

Stoga će OŠ Kaštanjer zajedno s Vedranom Sinožićem, predstaviti knjigu Kalisto na središnjem motovunskom trgu 13. lipnja u 10 sati, obogaćenu likovnim stvaralaštvom, te izvedbom stihova.

Knjiga Kalisto-Naša Troja II donosi nam duboki uvid u mitološki svijet Homerove Troje, od boginje Vunarice, odnosno Atene i Mokoš, pa do Girgašejaca i Tifoja – divova, morskih zmajeva, gorskih vila, bogova i zviježđa. Taj je svijet nastao u Istri, Homerovoj miljenici, što najbolje možemo shvatiti već samim pogledom na našu čarobnu Istru, terru magicu.

bezinska psotaja crpka poreč

Znatno pojeftinilo gorivo

poreč učilište kino

POREČ: 13. lipnja promocija fotomonografije “Iza sedam logora: Od zločina kulture do kulture zločina”