in

TINJAN: Sve je spremno za Internacionalni sajam PRŠUTA!

Foto ISAP

Sve je spremno za najveću gastro manifestaciju u Istri – Internacionalni sajam pršuta koji će se održati od 18. do 20. listopada u Tinjanu, mjestu koje jedino nosi epitet Općine istarskog pršuta. Ovo je 13. po redu ISAP koji je s godinama dobio prepoznatljivost i jedinstven imidž gastro događanja posvećenog jednoj od najpoznatijih delicija, cijenjenoj u cijelom svijetu.

Ove će se godine posjetiteljima predstaviti najbolji pršutari iz  iz Hrvatske, Austrije, Španjolske, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Svaki od pršuta koje ovi vrsni majstori budu izložili, s obzirom na geografsko porijeklo, ima svoju specifičnost i unikatnu notu mirisa i okusa. Ukratko, svi proizvođači izložit će ono najbolje i najkvalitetnije iz njihove proizvodnje.

Za profesionalnu ocjenu i proglašenje šampiona sajma pobrinut će se  stručna komisija, koju čine senzorni analitičari pršuta, članovi  Udruge senzornih analitičara pršuta – GUSTUS.

Svi ostali imat će fenomenalan zadatak da kušaju pršute i guštaju u njihovim okusima, tražeći svoju idealnu fetu. Stoga se ovogodišnji ISAP i održava pod motom “Dođi i pronađi svoju omiljenu fetu pršuta”.

ISAP je događanje koje svake godine posjeti više od 25.000 ljudi te predstavlja savršen spoj  edukacije, degustacije, sporta, kulture i zabave. Osim izložbe vrsnih pršuta, koji će se moći kušati na svakom koraku, tu su i brojne edukacije, stručna predavanja, vođene degustacije i kulinarske prezentacije gdje će znalci pokazati kako se spravljaju jela od pršuta. Ujedno, tu je i velik broj domaćih proizvođača koji će na svojim štandovima ponuditi raznolike autohtone proizvode, poput voća, povrća, vina, maslinovog ulja i suvenira.

Sastavni dio manifestacije su i sportska, odnosno, rekreativna događanja za cijelu obitelj, a ništa ni ove godine neće proći bez dobre zabave i glazbe. Posjetitelji će prve večeri zapjevati i zaplesati uz Night express band i poznatog pjevača Željka Joksimovića, narednoga dana zabavljat će ih svima poznata Jelena Rozga te mladi i talentirani Luka Basi, a posljednjeg dana sajma, u nedjelju, završetak ISAP-a po domaći će zagrijati Gustafi. Paralelno s početkom manifestacije svim posjetiteljima bit će dostupna Zavičajna zbirka Enriko Depiera te izložba Fotografsko blago Tinjana.

ISAP je najveća gastronomska manifestacija na Istarskom poluotoku koja se, jednostavno, ne propušta, jer je međunarodno poznata po specifičnosti svoga sadržaja, a organizatori svake godine podižu ljestvicu kada su u pitanju kvaliteta manifestacije, kao i raznolikost događanja.

Posjetite nas na ISAP-u u Tinjanu, od 18. do 20. listopada i pronađite svoju omiljenu fetu pršuta!

Više informacija na www.tinjan.hr, te Facebook stranici Internacionalni sajam pršuta Tinjan

Bogat vikend u GROŽNJANU: Popularni slikarski Ex tempore uz izložbu vina, bijelog tartufa i glazbu

PRIJETIO NOŽEM: Policija uhitila lopova odmah nakon razbojstva