in

U ČAST SV. MAURU U VARVARIMA: Online izložba „I dalje živi Mavrova 2020.“

Izložba povodom sv. Maura 2019.

Mjesni odbor Varvari poziva sve zainteresirane da pogledaju online izložbu Mavrova 2020. u organizaciji MO-a Varvari i organizatorice Alice Pištan. Ove posebne i nepredvidive 2020. godine po 8. put okupili su se umjetnici i kreativci koji žive na području MO Varvari u izložbu povodom Mavrove. Rasprava se održala u večer otvorenja, a radovi su i dalje na stranici kako bi svi zainteresirani mogli i ove godine podržati rad naših mještana.

Radovi su izloženi isključivo u online obliku na događaju FB na linku: https://www.facebook.com/events/417154259451151/?active_tab=discussion

 Odabrano je 16 radova umjetnika; svih redom različitih svjetonazora, a opet sličnih u izričaju. Selekciju je vršila organizatorica Alice Pištan. Motivi tradicionalne Istre ili one bajkovite kakvu je mnogi zamišljaju dočarani su s ljubavlju karakterističnom za amatersko likovno stvaranje. Dosljednost izričaju i materijalima te ljubav prema stvaranju uopće tipične su za ove umjetnike a dokazuju kako je amaterski pristup često sličan profesionalnom a opet široj publici zanimljiv i blizak. Ova je izložba dokaz kako umjetnost može biti u svakom trenutku nepredvidiva i bez granica.

Izdvajam neke od zastupljenih likovnih tehnika:  akril i ulje na platnu, ugljen, kreda, slikanje skulpturalnom pastom, izrada predmeta i figura od prirodnih materijala, glina, fini keramički prah, fotografija, pletenje i kukičanje igračaka, slika i odjevnih predmeta.

Svoje radove izlažu umjetnici:

1. Drago Benvin

2. Mario Biljuh                                   

3. Alenka Lujanac Bodetić

4. Franc Dobrilović

5. Melita Horvat

6. Diana Jurcan Rajko

7. Maja Nicoletti

8. Ernesta Olić

9. Jelena Periša

10. Pištan Aliče

11. Oliver Poropat

12. Vilma Poropat

13. Linda Rioža

14. Daliborka Sirotić Milotić

15. Gracijela Sirotić

16. Jan Sonnemans

Nacionalni stožer: 74 osobe umrle, imamo 1.830 novih slučajeva od 5027 testiranih

NOVIGRAD: Austrijski supružnici Wischer donirali vrijednu opremu DVD-u