in

U nedjelju 17. slikarski ex tempore CHARMING NOVIGRAD

Slikarski ex tempore Novigrad

U nedjelju, 18. srpnja, održat će se, u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada, 17. izdanje međunarodnog slikarskog ex tempore natječaja. Riječ je o manifestaciji koja se uobičajeno održavala druge subote u lipnju, no zbog specifičnih epidemioloških okolnosti odgođena je za ovaj srpanjski termin, kada su epidemiološke prilike nešto povoljnije. Iz istih razloga novigradski ex tempore prošle godine uopće nije održan, pa organizatore posebno raduje činjenica da će se ponovo družiti s umjetnicima te da će šarenilo boja i slikarskih motiva ponovo ispuniti Park Irme Benčić u kojem se odvija najveći dio manifestacije.    

Slikarski ex tempore Novigrad

Novigradski ex tempore ove se godine održava na novu temu, „Charming Novigrad“ (šarmantni Novigrad), što je i jedna od poruka uz novi brend Novigrada kao turističke destinacije. Novigrad je naime odavno poznat kao malo primorsko mjesto posebnoga šarma, slažu se s time gotovo svi koji ga posjete, a sudionici ovog ex tempore natječaja imat će sada priliku svojom kreativnošću i likovnim umijećem pokazati kako je Novigrad šarmantan i neodoljiv i na slikarskom platnu.

Manifestacija započinje u 10 sati ujutro, pečaćenjem slikarskih podloga u Parku Irme Benčić, a gotovi radovi moraju se predati i izložiti do 18 sati u istome parku, u samoj starogradskoj jezgri Novigrada, koja tijekom održavanja manifestacije postaje inspirativnom kulisom brojnim umjetnicima iz zemlje i inozemstva. U ovoj zelenoj oazi parka, nadomak mora i gradske lučice, živopisnog Mandrača, tijekom dana bit će i središnje mjesto zbivanja odnosno prostor na kojem će se okupiti i stvarati najveći dio umjetnika.

Slikarski ex tempore Novigrad

Sudionici natječaja konkurirat će za novčane nagrade organizatora, radovima na spomenutu temu „Šarmantni Novigrad“. Svaki sudionik moći će prijaviti tj. pečatiti najviše dva (prazna) slikarska platna odnosno slikarske podloge, dimenzija ne većih od 100 x 120 cm.  

Organizatori su ove godine pripremili nešto izdašniji nagradni fond, pa će pored uobičajenih nagrada za prvo, drugo i treće mjesto, ove godine novčane nagrade dobiti i autori čiji radovi osvoje četvrto mjesto. Prvoplasirani rad osvojit će 5.000 kuna (pokrovitelj nagrade je Grad Novigrad), druga nagrada iznosi 4.000 kuna (pokrovitelj TZG), 3. nagrada 3.000 kuna (pokrovitelj Neapolis d.o.o. Novigrad), 4. nagrada 2.000 kuna (pokrovitelji zajednički Grad i TZG). Nagrađene radove izabrat će stručni žiri, a proglašenje nagrađenih autora i dodjela nagrada uslijedit će u 19 sati, također u parku Irme Benčić.

Dodajmo kako je sudjelovanje na novigradskom ex tempore natječaju besplatno, a organizatori su za sve sudionike pripremili i ručak u restoranu Parangal. Svi sudionici i posjetitelji manifestacije obvezni su naravno pridržavati se propisanih epidemioloških mjera, a obzirom na epidemiološke okolnosti i specifične organizacijske uvjete poželjno je svoje sudjelovanje potvrditi putem e-maila info@novigrad-cittanova.hr, putem kojega se mogu dobiti i eventualne dodatne informacije.

NA LANTERNI KOD TARA: Obrat u slučaju seksualnog zlostavljanja maturantica – Prijavljeni austrijski zaštitari

trgovina supermarket ilustracija pixabay

Novi opoziv: U svježem voću pronađen pesticid klorpirifos