in

U Novigradu predstavljanje knjige Milanke Marić, izložba „Vajka kontra“ i filmski hit Marveli

Foto CMIK Novigrad

U tjednu koji je pred nama u novigradskom CMIK-u pripremili su nekoliko zanimljivih događanja. U četvrtak 9. studenog od 18 sati u maloj sali CMIK-a svoju će knjigu „Prekinuta priča“ predstaviti autorica Milanka Marić. Zbirka je to dnevničkih zapisa i poezije prožeta uspomenama na preminulog supruga, s čijim se nenadanim odlaskom autorica nikako ne može pomiriti. Riječ je o autobiografskoj knjizi koja je nastala izborom dnevničkih fragmenata, stihova i zapisanih snova iz bilježnica, koje je autorica vodila nakon iznenadne smrti njezinog supruga, uglednog bujskog profesora fizike, Miroslava Miše Marića. Milanka Marić lokalnoj je publici poznata kao dugogodišnja organizatorica kulturnih i edukativnih događaja i programa u Bujama, ali i ostatku Bujštine. Nakladnik knjige je Udruga Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Bujština”. Pored autorice o knjizi će govoriti urednica izdanja Lorena Monica Kmet, dok će se za glazbeni intermezzo pobrinuti novigradski pjevački zbor Lavanda.

U petak 10. studenog u 19 sati otvorit će se multimedijalna izložba pod nazivom „Vajka kontra / Sempre contrari“, autorice dr. sc. Daniele Simon, znanstvene suradnice i voditeljice odsjeka za istraživanje pri Institutu za dunavsku i švapsku povijest te prof. dr. sc. Reinharda Johlera, profesora kulturne antropologije i direktora Instituta Ludwig Uhland pri Sveučilištu u njemačkom Tubingenu. Izložba je inače postavljena u Etnografskom muzeju Istre u Pazinu, koji je uz CMIK i Istarsku županiju i suorganizator gostovanja izložbe u Novigradu. Ovom se izložbom, pored niza drugih programa, obilježava 30 godina Istarske županije.

Tjedan u CMIK-u zaključuje u subotu 11. studenog u 20 sati znanstveno-fantastični filmski hit „Marveli“ (The Marvels), nastavak super uspješnog filma Kapetanica Marvel u kojem se oskarovka Brie Larson vraća ulozi atraktivne superjunakinje. Ulaznice su u pretprodaji dostupne na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, a na dan projekcije možete ih kupiti na blagajni dvorane od 19 sati.

Više informacija o programima CMIK-a možete pronaći na njihovoj Facebook stranici. Programi CMIK-a ostvareni su sredstvima Grada Novigrada-Cittanova.             

Foto POU Buje

Hit komedija “Ocat i sin” u Bujama u srijedu. Rezervirajte mjesto na vrijeme!

Foto Stolnoteniski klub Vrsar

VRSAR: Sena Smailji osvojila stolnoteniski turnir u Varaždinu