in

U Poreču uskoro GELATO PARK – Prvi festival sladoleda u Istri koji donosi 3 dana zabave, koncerte i odlične cijene omiljene slastice

Foto Grad Poreč - Loris Peršurić i Nenad Velenik

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Maloj vijećnici Grada Poreča najavljena je najslađa manifestacija ove sezone  – Gelato Park – prvi festival sladoleda u Istri. Premijerno izdanje manifestacije zajedno su najavili porečki gradonačelnik Loris Peršurić i direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik.

Gelato Park otvara se u petak, 28. lipnja u 18 sati i trajat će do nedjelje, 30. lipnja, s radnim vremenom od 18 do 24 sata. Okupljene će u posebnom ambijentu Parka Olge Ban, u neposrednoj blizini mora u samom centru grada, dočekati vrhunski sladoledi i bogata zabava.

Svojim će se sladoledima predstaviti tvrtke Aroma Global 3 d.o.o. iz Zagreba, Sladka kuglica d.o.o. iz Pazina, Pomaj Gelato d.o.o. iz Pule, Storia Gelato iz Rijeke, Gusto Amore iz Poreča, i poznata tvrtka Ledo, poznati proizvođač sladoleda i ostalih smrznutih proizvoda, koja je prepoznala važnost manifestacije te je već u prvoj godini podržala festival u funkciji sponzora manifestacije. Tu su još i neki srodni proizvodi koje donosi L’Aurora Pisak d.o.o. iz Vrsara. Oni će u ponuditi imati ledene granite, slushy slasticu i bubbletee. 

„Zahvalni smo renomiranim tvrtkama i obrtima koji se bave proizvodnjom ledenih delicija, jer su nam se pridružili već na prvom izdanju ove manifestacije. Uz njih, tu je i Ledo, ujedno naš sponzor i radujemo se da su prepoznali važnost sudjelovanja na našoj manifestaciji te se nadamo dugoročnoj suradnji,“ istaknuo je Velenik.

Sladoled - Ilustracija - Foto Silvia za Pixabay
Sladoled – Ilustracija – Foto Silvia za Pixabay

Svi proizvođači imat će po jedan proizvod po akcijskoj cijeni, a koji će to biti, potražite na njihovim prodajnim punktovima. Osim sladoleda, tijekom tri dana manifestacije posjetitelje očekuje pregršt programa za djecu i odrasle, od raznih zabavnih sadržaja, animacija, plesnih nastupa lokalnih poznatih udruga, dječjih radionica i igraonica, face panitinga, raznih igara i edukativnih sadržaja kroz kreativan rad, pa sve do koncerata. 

Tako će djeca moći uživati u radionici žongliranja, plesnim predstavama porečkih MOT08 i USB-a, animacija štulaša će biti čarobna u našem prekrasnom parku, a bit će tu i dječjih predstava koje donose „Žuti kišobran“ i „Birikina“. U hladovini parka održat će se i detektivska igra potrage, radionice izrade životinja od balona, nastup DJ-a koji će upotpuniti žamor djece s veselim glazbenim ritmovima, te brojne druge zanimljivosti. Vrhunac svake večeri bit će prigodni koncerti za sve generacije, pa tako u petak nastupa grupa Febra, u subotu Mia Dimšić i bend, a u nedjelju grupa Top of the Pops. Također ne propustite dnevni vatromet u nedjelju u parku.

Osim animacija i zabave, u posebnom sadržaju Gelato Parka bit će i Photobooth Bus za nezaboravne uspomene, a festivalu su se pridružili i lokalni ugostitelji koji će u svojim objektima nuditi određene sladolede po akcijskoj cijeni. To su: Il gelato di Salvatore na adresi Ulica Sv.Eleuterija 3, Gelateria Venti 22 na adresi Ulica Bože Milanovića 15, Gelateria Dolce Vita Ulica Bože Milanovića 3, La Plage bar Obala m.Tita 15 i Bubble Planet u Ulici N.Tesle 8.

„Pozivamo sve ljubitelje slasnih ledenih delicija da dođu i uživaju u našem Gleato Parku. Bit će pregršt veselih animacijskih aktivnosti ali i vremena za odmor u hladovini Parka Olge Ban, koji nam pruža nezaboravnu kulisu za jedan ovakav festival na početku ljeta.,“ uputio je poziv Velenik ljubiteljima sladolednih priča.

Tijekom tri dana i za vrijeme festivala, ulice Zagrebačka, Nikole Tesle, Otokara Keršovanija i Jože Šurana, biti će pod privremenom prometnom regulacijom, odnosno bit će zatvorene za promet od 17,30 do 00,30 sati.

„I ove smo se godine potrudili organizirati nešto novo, drugačije i po želji naših sugrađana. Vjerujemo da će Festival sladoleda privući veliki broj posjetitelja, stoga smo odlučili proširiti pješačku zonu, kako bi našim sugrađanima i posjetiteljima omogućili dodatan prostor za druženje i zabavu. Zahvaljujem se svima koji su se pridružili ovome događanju i pomogli nam dovesti novi sadržaj u naš grad te sam uvjeren da je ovo tek prvo od brojnih izdanja pred nama.“, rekao je gradonačelnik Peršurić.

Partner i sponzor Gelato Parka je poznati proizvođač sladoleda Ledo. Iz Leda poručuju: „Sasvim je prirodno da na Festivalu sladoleda bude i najvoljeniji sladoled u Hrvatskoj, Ledo sladoled! Osim što će posjetitelji moći uživati i u našem impulsnom asortimanu, i favoritima kao što su King, Macho, Snjeguljica ili Kontiki, u festivalu ćemo sudjelovati i s asortimanom našeg ugostiteljskog sladoleda, za sve one koji vole sladoled ‘na kuglice’. Upravo u ugostiteljskom asortimanu predstavit ćemo i dva noviteta, pa svakako sve goste festivala pozivamo da probaju okuse badem i slana karamela, te trostruki čokoladni užitak. Osim jedenja sladoleda, u Ledo zoni organizirat ćemo i aktivnosti za najmlađe, a možemo vam otkriti da će nam se pridružiti i Ledo Medo, pa vas svakako pozivamo da nas potražite!“

Detaljan program potražite u nastavku, a dodatne informacije potražite na www.myporec.com i društvenim mrežama TZ-a Poreč.

PROGRAM

Petak, 28.6.2024.

18:00-20:00 – Radionica žongliranja
18:00-21:00 – Face painting
19:00-20:00 – Plesna predstava MOT08
19:00-20:00 – Štulaši
20:00 – Dječja predstava – „Žuti kišobran“
21:00 – Koncert „Febra“  

Subota, 29.6.2024.

18:00-20:00 – Kreativna dječja radionica izrade „sladoleda“
18:00-21:00 – Detektivska igra potrage „Tajna izgubljenog okusa“
18:00-21:00 – Face painting
19:00-20:00 – Plesna predstava USB
18:00-19:00 – Štulaši
19:00 – DJ
20:00 – Dječja predstava – „Birikina”
21:00 – Koncert Mia Dimšić i bend
23:00-24:00 – DJ  

Nedjelja, 30.6.2024.

18:00-20:00 – Radionica izrade životinja od balona
18:00-21:00 – Face painting
19:00-20:00 – Nastup USB/Nastup MOT08
19:00-20:00 – Štulaši
20:00 – Dječja predstava: Klaun Show
21:00 – Dnevni vatromet
21:30 – Koncert Top of the Pops

Foto Vatrogasci Rovinj

Požar u jednom istarskom turističkom objektu

Foto MOT 08 Poreč

Porečke MOTine pozivaju večeras, 14.6., u Vrsar na završni plesni spektakl