in

U srijedu Dan ružičastih majica – kako protiv vršnjačkog nasilja?

Foto: OŠ Joakima Rakovca Sv. Lovreč

U Hrvatskoj se, šestu godinu za redom, posljednje srijede u veljači, u cilju povećanja svijesti građana o problemu vršnjačkog nasilja obilježava Dan ružičastih majica, objavila je Policijska uprava istarska.

Policijska uprava istarska i Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule i ove godine obilježavaju Dan ružičastih majica na prigodan način, revijalnom utrkom pod nazivom ”Trkom protiv nasilja”.

Utrka se održava u srijedu, 27. veljače, s početkom u 12 sati, na području centra Pule, a u njoj će sudjelovati policijski službenici i učenici petih razreda pulskih osnovnih škola. Sudionici utrke nosit će ružičaste majice u znak podrške borbi protiv vršnjačkog nasilja, a umjesto startnih brojeva, na majicama će imati poruke protiv nasilja.

Program počinje u 11.45 sati na Trgu Portarata, a utrka se održava na slijedećoj trasi: Trg Portarata – Giardini – Istarska ulica – Amfiteatarska ulica – Carrarina ulica – Giardini – Trg Portarata.

Budući da će za vrijeme održavanja utrke te neposredno prije i nakon nje, odnosno najduže u vremenu od 11.45 do 12.15 sati, u navedenim ulicama biti zatvoren promet, policija poziva građane na razumijevanje te da koriste alternativne prometne pravce.

POREČ: Na ulazu na sajam u Žatiki državljanin BiH prijetio smrću zaštitaru

Kristian Novak dobitnik nagrade BOOKtiga 2019.