in

U TARU 15. srpnja: Izložba fotografa Mateja Damijanića u čast Danu općine

Zajednica Talijana Tar organizira izložbu fotografija povodom dana Općine 
Tar-Vabriga koja će se inaugurirati u ponedjeljak, 15. srpnja, u 21 sat u ZT-u.

Uz veliku pomoć i podršku Općine i Zajednice Talijana autor, Matej Damijanić, posvećuje svoju drugu samostalnu izložbu svim stanovnicima i gostima ove općine. Prilika je ovo da se vide vizure Tara i Vabrige iz jedne neobične i vrlo interesantne perspektive.

Biografija autora:

Matej Damijanić rođen je 14. veljače 1986. godine u Kopru. Prvi dio svojeg života živi u Bujama gdje nakon završene osnovne škole upisuje i uspješno završava tamošnju Opću gimnaziju. Kroz mladost (od 16. godine na dalje) pokazuje interes za više različitih umjetnosti kroz koje se izražava.
Još u srednjoj školi počinje pisanjem poezije, koju malo nakon toga spaja s muzičkom umjetnošću. Nakon toga sudjeluje u više muzičkih projekata kako alternativnih tako i mainstream.
S 20 godina seli se u Tar gdje živi sa svojom suprugom Leonelom i kćerkom Aurorom. Trenutno čeka drugo dijete.
S napunjene 22 godine napušta muzičke vode i počinje se tražiti u vizualnim umjetnostima. Od tuda proizlazi njegov početak istraživanja fotografije kao sredstva izražavanja u koju posvećuje mnogo svojeg vremena u učenju i istraživanju.

Dok se u slobodno vrijeme sve više zanima i istražuje fotografiju, u poslovnom životu, nalik i na dosadašnji privatni, prolazi kroz razne profesije i zanimanja. Baš u istom periodu se pronalazi u informatičkom i tehnološkom svijetu koji mu od malih nogu nije stran. Danas ima više od 10 godina poslovnog iskustva u informatičkoj industriji. Upravo iz tog njegovog znanja i iskustva u informatičkom svijetu proizlaze i neki fotografski radovi koji obiluju modernim tehnikama obrade i samog snimanja.

Godine 2013. ostvaruje prve profesionalne suradnje u sportskoj fotografiji odakle kreće i njegova karijera sportskog fotografa. Kroz sve ove godine popratio je više od 200 sportskih evenata, najviše vezanih uz biciklizam, ali i odbojku, automobilizam i druge sportove.
Sportska fotografija mu donosi i dvije “Pohvale za izvrsnost” na godišnjim natječajima Sportske fotografije 2013. i 2018. godine u organizaciji Zajednice Sportova Primosko – goranske županije, Sportske Zajednice Istarske županije i Fotokluba Rijeka. Na navedenoj izložbi svake godine ima više njegovih radova uvrštenih u 50 najboljih.

Uz sportsku fotografiju od početka ima posebnu pažnju i odnos s meteo fotografijom koju je upoznao i preko prijatelja i suradnika Borisa Barana iz Umaga. Navedenu strast prikazao je na ovom istom mjestu prvom svojom samostalnom izložbom “Tarske emocije” kojom je prikazao od dramatičnih do romantičnih neba i pejsaža

Matej uspješno već godinama odrađuje razne zadatke na području marketinške fotografije, fotografiranja vjenčanja, fotografiranja nekretnina ali i ostalih smjerova.

Aktivan je član Udruge fotografa “Fotovun” iz Motovuna s kojima i organizira radionice sportske fotografije i obrade fotografija kako bi svoje znanje i iskustva prenio drugima koji su željni naučiti.

POREČ: 11. srpnja radionica za poljoprivrednike o sredstvima iz EU fondova

HZZ-ove potpore su hit: Nastavlja se boom samozapošljavanja