in

U Vrsaru konvencija i utrka – Sve je spremno za Lim Bay Challenge Sunny Winter Trail

Istra će i ove zime biti jedna od traženijih destinacija za sve zaljubljenike u outdoor sportove. Naime, u Vrsaru će se 6. i 7. prosinca održati druga po redu hrvatska outdoor konvencija, a istog će se vikenda, točnije 7. i 8. prosinca, održati i novo izdanje utrke Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Glavna tema ovogodišnje konvencije koja će se održati u hotelu Pineta u Vrsaru bit će sportsko penjanje i alpinizam, a tijekom dva dana održavanja svi će sudionici od mnogobrojnih regionalnih stručnjaka moći čuti različita iskustva i korisne savjete upravo na tu temu. Među njima svakako valja istaknuti Vedranu Simičević koja je bila član prve Hrvatske ženske ekspedicije na Mount Everest. Vrhunac konferencije održat će se u subotu 7. prosinca, kada će se nakon niza zanimljivih predavanja, održati i okrugli stol na temu penjanja u prirodi i dvorani.

Svi ljubitelji traila, osim na konvenciji, istog će vikenda također moći sudjelovati i u zimskom izdanju utrke Lim Bay Challenge – Sunny Winter Trail.

Prvoga dana sportskog eventa, u subotu 7. prosinca, na rasporedu su dvije utrke – Sunny i Fun&Run, dok će se drugog dana svi natjecatelji moći okušati u utrci Urban, a najmlađi u Kids Trail Run-u.

Start za natjecatelje u utrci Sunny predviđen je kod poznate srednjovjekovne gradine Dvigrad, a cilj kod resorta Belvedere. Ova utrka klasičan je hardcore trail sa 800 m uspona i 950 m spusta na stazi od 30 km, a trasa obiluje iznimno atraktivnim vizurama s pogledom na Limski kanal, a sam teren zanimljiv je miks mediteranskog kamenjara i šumovitih predjela šume Kontija i obalnih šumaraka. Utrka Fun&Run u dužini od 10 km sa 150 m visinske razlike predstavlja rekreativnu stazu za sve koji žele provesti dan u prirodi uz laganu šetnju i trčanje, a start i cilj su kod resorta Belvedere.

U nedjelju 8. prosinca, na rasporedu je utrka Urban na stazi dužine 14 km s 220 m visinske razlike koja je svojevrsna soft trail varijanta namijenjena klasičnim trail trkačima te onima koji više preferiraju cestu i urbano trčanje. Razlika u odnosu na klasično cestovno trčanje je u tome što Urban trail varijanta, uz standardne asfaltirane površine, obuhvaća i mnoštvo stazica i makadama kroz tematske i klasične parkove te turističke kampove i staru gradsku jezgru Vrsara. Start i cilj predviđeni su kod resorta Belvedere, a istoga dana održat će se i utrka Kids Trail Run namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta do 14 godina.

Uz pobjednike u svakoj pojedinoj utrci bit će proglašeni i pobjednici cjelokupnog weekend eventa. Vremena postignuta na utrkama Sunny i Urban bit će zbrojena te će pobjednik biti onaj natjecatelj s najkraćim vremenom, piše u priopćenju organizatora..

Ova trail manifestacija koju organizira Sportsko društvo Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar i hotelskom kompanijom Maistra, i ove će godine svim sudionicima te zaljubljenicima u outdoor pružiti nezaboravno iskustvo te odličnu zabavu uz visoku dozu adrenalina.

Više informacija o konvenciji i prijavama te startninama za zimsko izdanje utrke Lim Bay Challenge moguće je pronaći na službenoj web stranici, a organizatori poručuju kako posebnu pažnju treba obratiti na opis obvezne opreme.

TAR: DeguStazione nudi privlačne menije za 100 kuna

Pijan i autom punim droge uletio policiji u dvorište