in

USKRSNI PONEDJELJAK U VIŽINADI: U 10 sati starta biciklijada u čast Parenzani

Foto: TZ Vižinada

Povodom obilježavanja dana kada je u promet puštena Parenzana, 1. travnja 1902., Biciklistički klub Parenzana i TZ Vižinada u ponedjeljak, 22. travnja, organiziraju MTB rekreativnu biciklijadu. Biciklijada je duga 30 kilometara i vozit će se poljskim i šumskim putevima okolicom Vižinade, uz naravno neizostavnu Parenzanu.

Na otprilike pola puta planirana je pauza s okrjepom, a za sve sudionike će biti organiziran ručak.

Prijave započinju u 8 sati u Vižinadi ispred Doma kulture, a start je predviđen u 10 sati. Predviđeno trajanje ture je oko 4  sata s pauzama i okrjepom.

Svi sudionici plaćaju kotizaciju u visini od 50 kuna koja uključuje vođenje ture, okrjepu i ručak nakon ture. Djeca do 15 godina moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja i oslobođeni su plaćanja kotizacije.

Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu te poštivati prometne propise sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Prilikom prijave sudionik je suglasan da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i mogućim fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće osobe, priopćeno je iz Turističke zajednice Vižinada.

Biskup Dražen Kutleša primio gradske čelnike

MEGAŠPETAKOLO U POREČU 4. SVIBNJA: Nastupaju Elisa Tomellini, Veja, Alex Brajković i Đana Šegon uz Visualiju