in

Vikend na Adventu Poreč: Slatko jutro, festival Veseli glasi, nastup Techno Vikingsa i Big wavea i dječje predstave

Usprkos nepovoljnim vremenskim prilikama i promjenama u programu, Advent Poreč veselo korača naprijed i ovaj vikend donosi mnoštvo događanja za sve generacije. Subotnje jutro već tradicionalno počinje u slatkom tonu, kad će se održati besplatna degustacija čokoladnih i božićnih slastica Slatko jutro. Tad će se u čokoladnu fontanu moći uroniti mnoštvo slasnih fritula, biskvita, sušenog i svježeg voća koje će pripremiti učenici Turističko ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča, a besplatna degustacija počinje u 10 sati. Uz degustaciju, nastup će održati Porečki delfini. Za najmlađe je organizirana i predstava „Djed Božićnjak u Istri“ udruge Birikina, s početkom u 11 sati.

Udruga MOT08 će u porečkom kazalištu održati plesnu predstavu „Čarolija božićne noći“ s početkom u 15 sati, a za sve one koji iz nekog razloga neće stići do Trga Matije Gupca u jutarnjim satima, u 18 sati održat će se dječja predstava “Klaun Martiniuss Cirkus“, dok će u porečkom kinu igrati drugi nastavak filma Snježno kraljevstvo i Black Christmas.

Što se tiče koncertnog dijela programa, koncert Opće opasnosti koji se trebao održati 13. prosinca prebačen je na 4. siječnja, ali će u subotu na Adventu nastupiti Big wave. U nedjelju će se na Trgu Matije Gupca održati 19. dječji festival Veseli glasi, na kojem će nastupiti 18 mladih pjevačica i pjevača iz porečkih osnovnih škola. Nakon festivala, na scenu stupaju Techno Vikingsi.

Porečka župa i Advent Poreč organiziraju prigodan program pokraj adventskog vijenca i paljenje treće adventske svijeće u nedjelju u 17 sati, uz blagoslov i obraćanje svećenika. Program obilježavanja adventske nedjelje organizirat će se svake nedjelje, sve do Božića.

Advent i ove godine donosi pravi zimski ugođaj u Poreč, a svakoga će oduševiti klizalište koje će biti otvoreno tijekom cijelog Adventa, do 6. siječnja. Posjetitelji će moći uživati u čarima klizanja svakoga dana, od 10 do 22 sata, uključujući Božić i Novu godinu. Pritom je klizanje besplatno, a jednako tako ne plaća se niti najam opreme. Dodatno, organizirana i besplatna škola klizanja, a cijelo će vrijeme na klizalištu biti prisutni i treneri koji će biti zaduženi za sigurnost posjetitelja, ali i za odličnu zabavu na ledu.

Na Advent Poreč možete i besplatnim vlakićem, koji će prometovati svakog petka, subote i nedjelje od 15 do 20 sati, te dodatno na Badnjak i Staru godinu od 9 do 13 sati. Stanice vlakića su Tržnica Poreč-Advent Poreč.

Organizator Adventa je Grad Poreč, partneri su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar Riviera, a suorganizatori TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: http://www.facebook.com/adventporec, priopćeno je iz gradske uprave.

Hrvatska ima godinu dana za ispunjavanje prvog koraka prema uvođenju eura

Dječurlija na internetu naručila na tisuće krivotvorenih eura pa ih trošila po butigama

Završna svečanost obilježavanja 20 godina Istarske razvojne agencije - IDA povezuje javni, realni i znanstveni sektor

Završna svečanost obilježavanja 20 godina Istarske razvojne agencije – IDA povezuje javni, realni i znanstveni sektor