in

Violinistički koncert Ree Turčinović u Pazinu 27. kolovoza

Koncert će se održati 27. kolovoza u crkvi Sv. Nikole u Pazinu.

Rea Turčinović šesnaestogodišnja je violinistica koja će se predstaviti pazinskoj publici cjelovečernjim koncertom klasične glazbe. Program sačinjavaju hrvatski autori poput poznatog Alfi Kabilja i Borisa Papandopula, ali i drugi svjetski  renomirani kompozitori klasične glazbe: Johann Sebastian Bach, Charles Dancla i Max Bruch. Rea će nastupiti uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja, sveučilišnog specijaliste muzike.

Rea je u dobi od pet godina započela s učenjem violine u „Umjetničkoj školi za talente Andre Navarra“ u Podgorici. Školovanje nastavlja u Zagrebu u „Glazbenoj školi Zlatka Balokovića“  i „Glazbenoj školi Brkanović“. „Srednju glazbenu školu Ivana Matetića –Ronjgova Pula“ upisala je s 12 godina kao najmlađa polaznica u generaciji, a danas u dobi od 16 godina polazi III. razred gimnazije „Juraj Dobrila“ u Pazinu.

Sudjelovala je i osvojila brojne nagrade na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Nastupala je na raznovrsnim koncertima od kojih izdvajamo koncert za djecu u SOS dječjem selu Lekenik, nastup u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Podgorici, nastup u veleposlanstvu Irske u Zagrebu, te  nastupe izvan Hrvatske u Crnoj Gori, Sloveniji, Italiji, Poljskoj i Indiji.

Od svoje osme godine polaznik je ljetne škole violine u organizaciji “Zvučnog planeta“ pod mentorstvom profesora Hrvoja Budaka. Pohađala je majstorske satove vrhunskih violinista i pedagoga poput Stefana Milenkovića, Hrvoja Budaka, Marca Graziania, Anđelka Krpana i Eve Hühn. Srednju glazbenu školu kao maturantica završava u klasi Alise Cvitan. Uz sviranje violine bavi se i skladanjem.

Ulaz je slobodan!

DRUŽENJE SA 7 VINARA – Motovun Wine Experience uz glazbu Tedija Grubice i Marka Ritoše

POREČ: U četvrtak 4. sajam domaćih proizvoda udruge Domaća web tržnica