in

VIŽINADA: Na Uskrsni ponedjeljak rekreativna proljetna Parenzana

Biciklijada Parenzanom - Foto TZ Vižinada Facebook

Na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja Turistička zajednica Vižinada, s partnerima Biciklističkim klubom Poreč i klubom Parenzana, organizira 3. MTB rekreativnu proljetnu biciklijadu Parenzana.

Foto TZ Vižinada - Biciklijada PArenzana
Foto TZ Vižinada – Biciklijada PArenzana

Biciklijada je duga 20 kilometara, voziti će se poljskim i šumskim putevima okolicom Vižinade, postojećim biciklističkim stazama i po Parenzani. Ruta je obiteljskog tipa i prilagođena je za odrasle i djecu. Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak.

Prijave kreću u 10 sati u Vižinadi ispred općinske zgrade. Start je u 11 sati. Predviđeno trajanje ture je oko dva sata, a kotizacija iznosi 20 kuna, što uključuje vođenje ture i ručak.

Djeca do 15 godina moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja i oslobođeni su kotizacije.
Svaki je sudionik obavezan nositi kacigu te poštivati prometne propise sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Vozi se na vlastitu odgovornost.

– Odaziv na prethodne dvije biciklijade nas je oduševio, kada su u vrhunskoj atmosferi biciklirali sudionici svih životnih dobi, od onih najmlađih do onih u poznim godinama. I ove godine očekujemo veliki broj zaljubljenika u ljepote naše Vižinade i rekreaciju, i doista smo sretni što nam epidemiološke prilike dopuštaju da se ponovno družimo uz ljubav prema sportu i prirodi – rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac, pozivajući ljude da Uskrsni ponedjeljak provedu upravo na biciklijadi i dožive dan za pamćenje.


Napominjemo ujedno da je prilikom prijave svaki sudionik suglasan s time da sudjeluje na vlastitu odgovornost, da je upoznat sa svim rizicima i mogućim fizičkim ozljedama te da se odriče svakog prenošenja odgovornosti na organizatora ili treće osobe. Prijavom sudionik daje privolu na obradu osobnih podataka isključivo za potrebe prijave sudjelovanja na događaju. Također, sudionici prijavom daju privolu da ih se fotografira ili snima u svrhu promocije događaja i destinacije. Organizator zadržava pravo promjene programa.

Izvor TZ Vižinada

Foto Vinistra - Neven Jurjak

Kozlovićeva Santa Lucia iz 2018. najbolja malvazija na svijetu

Foto Tanja Kocijančić - Ilustracija sos šape

Subota u Poreču: SOS Šape prikupljaju donacije za nezbrinute životinje