in

VIŽINADA: Prvo Martinje uz degustaciju najboljih domaćih vina i koncerte Joleta i Farabuti benda

Marko Londero, Marko Ferenac i Marko Feržinić/Foto Tanja Kocijančić

Danas je na konferenciji za medije predstavljena fešta povodom Martinja u Vižinadi koja će se održati u u subotu, 16. studenog, s početkom u 19 sati, a odvijat će se u Domu kulture i ispred njega, na parkiralištu u grijanom šatoru.
Program su predstavili načelnik Vižinade Marko Ferenac, vinar Marko Geržinić i organizator manifestacije Marko Londero iz tvrtke La-Lu iz Tinjana. Općina i Turistička zajednica pokrovitelji su ovog prvog Martinja, za koji se nadaju da će postati tradicija.

Pod šatorom će se smjestiti svi najbolji vinari s područja Vižinade, njih osam (Franc Arman, Rossi, Bruno Ferenac, Geržinić, Pilato, Deklić, Pino Rossi i Sosich), a jednako tako, bit će tu i bogata gastro ponuda te ponuda pršuta i suhomesnatih proizvoda OPG-a Franjul iz Svetog Petra u Šumi. Budući da je subota dan kada ćemo svi navijati za našu nogometnu reprezentaciju, u Domu će biti postavljen veliki ekran na kojem će se pratiti utakmica između Hrvatske i Slovačke od 19 sati. Odmah nakon završetka utakmice, u 23 sata, na pozornicu dolazi Jole, koji će u prvom dijelu zabavljati posjetitelje do ponoći.

Nakon njega slijedi Farabuti band i njihova svirka, a potom se pred publiku ponovno vraća Jole.
-Blagdan Sv. Martina ili Martinja već je stoljećima dio tradicije Istre, a posebno mjesto mu pripada i u Vižinadi jer smo poznati po odličnim vinima i sjajnim vinarima, a upravo ova prva proslava Martinja obilježiti će davne običaje krštenja mošta u mlado vino i pretvoriti ju u pravu vinsku feštu. Želja nam je da ova fešta postane tradicija, jer ćemo njome promovirati naše vinare, rekao je načelnik Ferenac.
-Drago nam je da se organizira ovakav događaj kojim će se promovirati lokalni vinari, a posebno što je to u čast sv. Martina koji je zaštitinik mladog vina. U Vižinadi stvarno ima jako puno renomiranih vinara koji su poznati u cijeloj regiji i također izvoze. Radit ćemo na tome da sličnih evenata bude više tijekom godine i da Martinja u Vižinadi postane tradicionalna, rekao je u ime svih vinara Geržinić.

Ulaznice za feštu Martinja sada se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 50 kuna. Vina u šatoru mogu se degustirati uz bonove koji će se prodavati po cijenii od 10 kuna. Degustacijska čaša imat će povratnu kauciju od 20 kuna.

Ulaznice se prodaju u kafiću Bumba u Vižinadi i putem sustava Entrio.hr: https://www.entrio.hr/event/jole-farabutimartinja-vizinada-7064

ČERVAR PORAT: Lažno prijavio da su ga istukli i pokrali

POREČ: Promoviran KONFIN – brend za maslinovo ulje zadruge MASLINARI ISTRE