in

VRAĆA SE KAZALIŠTE: MISTERO BUFFO pulskog INK-a u Poreču!

Mistero buffo/Foto Grad Pula

Nakon dugog razdoblja kojeg je obilježio koronavirus vraća se kazalište u Poreč i to u četvrtak, 25. lipnja, kada će u u 21 sat u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine gostovati pulsko Istarsko narodo kazalište s predstavom Mistero Buffo.

Predstava je to koja se trebala odigrati proljetos na 13. Zlatnom zubu, festivalu komedije i smijeha koji je otkazan zbog proglašenja pandemije.

Tekst predstava potpisuje Dario Fo, za prijevod su se pobrinuli Valter Roša i Aleksandar Bančić, a ulogu tumači glumac Valter Roša.

Prema zbirci satiričnih monologa Darija Foa iz 1969. godine, koja je i danas vrlo aktualna, predstava svoje motive pronalazi u alternativnom čitanju biblijskih tema. Na jedinstvenoj mješavini čakavskih narječja istarska varijanta srednjovjekovne lakrdijaške satire vješto ismijava svevremenske ljudske osobine niskih strasti.

Rezervacija mjesta i kupnja ulaznica moguća je na internetskom rezervacijskom sustavu: rezervacije@poup.hr. Mjesta nisu numerirana, već se zauzimaju pri dolasku.

Ulaznice je moguće kupiti i na blagajni Učilišta u utorak i srijedu prije predstave 10.00 – 12.00 i na dan predstave 10.00 – 12.00 te na ulazu u kafić Lapidarium od 20.00.

U slučaju kiše predstava će se održati u kazalištu Poreč.

LOKALNI PROGRAM ZA MLADE: Grad Poreč poziva srednjoškolce i učenike osmih razreda da ispune anketu

FEEL TAR-VABRIGA: Na prvoj ljetnoj fešti 15 vinara, ali i tartufi, sir, maslinovo ulje…