in

VRSAR: Tamara Obrovac i Uroš Rakovec nastupaju na Montrakeru 19. kolovoza

Ususret 30. Montrakeru, međunarodnoj studentskoj kiparskoj školi, i u suradnji s Općinom Vrsar i Turističkom zajednicom općine Vrsar istarska etnodžez-zvijezda Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca održat će koncert u ambijentu starog kamenoloma 19. kolovoza u 21 sat.

Tamara Obrovac značajna je istarska umjetnica koja je kroz djelovanje stvorila prepoznatljiv glazbeni izričaj što vješto i prirodno spaja suvremeni džez s elementima istarske tradicije – narodnom glazbom i jezikom. U istarskom će kamenu i pod zvjezdanim nebom Obrovac obilježiti nadahnuće svog stvaralaštva i publici pružiti osobito iskustvo. Uroš Rakovec od 2002. godine član je ansambla Tamare Obrovac Transhistria Ensemble, u kojemu svojim klasičnim i džez-obrazovanjem pridonosi punoći zvuka. Razumijevanje među glazbenicima unutar ansambla prenijela se i na inačicu u duu pa će tako Rakovec na gitari i mandoli pratiti Obrovac u izvedbi u vrsarskom kamenolomu.

Koncert će se održati u duhu Jazza u lapidariju, koji porečko Učilište njeguje već 25 godina, te će se ova prilika iskoristiti i za snimanje promotivnog spota. Ulaznice za koncert u iznosu od 50 kuna moguće je kupiti na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč radnim danom od 9 do 14 uz prethodnu najavu na broj telefona 052/887–210 ili internetskom kupovinom, bez mogućnosti rezervacije, na rezervacije-poup.hr.

SLUČAJ PRETUČENOG PSA U UMAGU – Policija i inspekcija nisu utvrdile ni prekršaj ni kazneno djelo

POREČ: 17. kolovoza koncert Jazz kvarteta Mirt