in

VRSAR: Tamara Obrovac i Uroš Rakovec nastupaju u starom kamenolomu

Tamara Obrovac i Uroš Rakovec/Foto Zoran Baković

Tamara Obrovac nastupa u prekrasnom ambijentu starog kamenoloma u Vrsaru

Ususret 30. Montrakeru, međunarodnoj studentskoj kiparskoj školi, u srijedu, 19. kolovoza u 21 sat održat će se koncert u kamenolomu u Vrsaru. U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč i u suradnji s Općinom Vrsar i Turističkom zajednicom općine Vrsar jedinstven događaj u ambijentu starog kamenoloma podarit će Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca.

Međunarodna studentska kiparska škola Montraker pod vodstvom profesora-mentora već tri desetljeća pretvara svoje ideje u kamen. Umjetničkim djelima iz kamena daje funkciju i obogaćuje prostor Vrsara, čineći ga galerijom svrhovitih skulptura na otvorenom. U istom prostoru sirovog istarskog kamena intiman koncert pod zvjezdanim nebom održat će Tamara Obrovac u pratnji Uroša Rakovca.

Tamara Obrovac značajna je istarska umjetnica poznata po prepoznatljivom glazbenom izričaju u kojem spaja suvremeni džez s elementima istarske tradicije – narodnom glazbom i jezikom. Gitarist Uroš Rakovec od 2002. godine član je njenog Transhistria ensemblea, u kojemu svojim klasičnim i džez-obrazovanjem te specifičnim načinom sviranja pridonosi punoći i originalnosti zvuka ansambla.

Gotovo telepatski način razumijevanja među glazbenicima ansambla prenio se i na ovu inačicu dua. Koncert će se održati u duhu Jazza u lapidariju, koji porečko Učilište njeguje već 25 godina, te će se ova prilika iskoristiti i za snimanje promotivnog spota. Jedinstvenost ambijenta po svojoj strukturi i prostornosti usto omogućava i jednostavno poštivanje epidemioloških mjera.

Ulaznice za koncert u iznosu od 50 kuna moguće je kupiti na blagajni Pučkog otvorenog učilišta Poreč radnim danom od 9 do 14 sati, uz prethodnu najavu na broj telefona 052/887–210 ili internetskom kupovinom, bez mogućnosti rezervacije, na rezervacije-poup.hr.

Suze Sv. Lovre padaju s 12. na 13. kolovoza, VIŠNJAN otkazao organizirano promatranje

Suze Sv. Lovre padaju s 12. na 13. kolovoza, VIŠNJAN otkazao organizirano promatranje

Drugi najgori dan od početka pandemije: 130 novih slučajeva, većina vezana za partijanje u klubovima u Novalji, Vodicama i na Viru

Drugi najgori dan od početka pandemije: 130 novih slučajeva, većina vezana za partijanje u klubovima u Novalji, Vodicama i na Viru