in

ZA DJECU VIŽINADE: Kreće fotografski natječaj MALE RUKE – VELE RUKE

Koordinacijski odbor akcije “Općina Vižinada prijatelj djece” u suradnji s Općinom Vižinada i tvrtkom Studio Sonda organizira FOTOGRAFSKI NATJEČAJ “Male ruke – Vele ruke” kojim se poziva svu zainteresiranu djecu da svojim objektivima “uhvate” aktivnosti koje se obavljaju rukama. Natječaj je zamišljen kao spoj tradicionalnog i modernog čiji je cilj predstaviti aktivnosti djece i odraslih osoba u mjestu, povezati naraštaje te zabilježiti trenutke rada rukama, kako djece tako i odraslih.

Tema fotografskog natječaja su aktivnosti koje se obavljaju rukama i to isključivo aktivnosti koje su zabilježene na području Vižinade, a koje mogu izvoditi djeca, njihovi roditelji, bake i djedovi, braća i sestre, prijatelji, susjedi, poznanici i slično. Posebnu pozornost potrebno je posvetiti aktivnostima vezanima uz rad u polju, vrtu, kuhinji i domaćinstvu, u radu sa strojevima, domaćim životinjama, te sportu, slobodnom vremenu, humanitarnom radu i slično, a u kojem mogu sudjelovati i male i velike ruke. Važno je kroz fotografiju pokazati što rade male, a što velike ruke, te osobito kreativnost djece u tome, priopćeno je iz općine.

Sudjelovati mogu djeca s područja Općine Vižinada u dobi od 8 do 17 godina.

Fotografije s prijavnicom potrebno je dostaviti na e-mail solidea@vizinada.hr do zaključno 20. svibnja.

Za svaku kategoriju bit će osigurane prigodne nagrade, a najbolji radovi svoje će mjesto naći u godišnjaku Općine Vižinada.

Žiri će uz pobjedničke radove odabrati i dodatne radove koji će biti predstavljeni na foto izložbi u Centru za posjetitelje Maraston 8. lipnja u sklopu manifestacije Verši na šterni.

Za sve sudionike natječaja organizirat će se i posjet tvrtci Studio Sonda u kojem će se upoznati s njihovim radom, osobito s onim kreativnim dijelom.

Za sve detalje natječaja i dodatne informacije roditelji mogu kontaktirati broj telefona 052/446-425 ili putem e-maila solidea@vizinada.hr u radno vrijeme Općine Vižinada, radnim danom od 07 do 15 sati.

Galerija Rigo u Novigradu: Izložba Margerite Rakić

parenzana

ZBOG KIŠE ODGOĐENA PARENZANA – novi start iz jame Baredine 4. svibnja