in

Za vikend LIM BAY CHALLENGE: Utrka u kajaku, trekingu, abseilu i na brdskim biciklima

Vrsar će 11. i 12. svibnja ponovno postati nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje avanturizma. Naime, na redu je četvrto izdanje avanturističke utrke Lim Bay Challenge koju organiziraju Sportsko društvo Trickeri u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Vrsar te hotelskom kompanijom Maistra. U ovoj dvodnevnoj utrci izazov će pronaći svatko željan kretanja u prirodi.

Prvi dan utrke održat će se 11. svibnja, a ona će ove godine prolaziti potpuno novim predjelima u odnosu na lani dok će sudionici moći birati između Ultra i Light kategorije. Ultra kategorija duga je 65 kilometara i startat će iz turističkog naselja Belvedere. Za one koji se odluče za Light kategoriju, važno je znati da njezina dužina iznosi 35-40 kilometara, a mjesto starta biti će mjesto Kloštar.

Cilj za obje utrke bit će turističko naselje Belvedere u kojem će se održati proglašenje pobjednika, a bez obzira za koju se kategoriju odlučili, natjecatelji na utrci mogu očekivati puno izazova u Vrsarskom arhipelagu, Limskom zaljevu i njegovovm zaleđu. Sudionici će se okušati u trekkingu, brdskom biciklizmu, kayaku, abseilu, MTB orijentaciji te specijalnoj orijentaciji. U sklopu prvog dana održat će se poduka nordijskog hodanja te zajedničko pješačenje na stazi od 12 km u okolici Vrsara.

Drugog dana, 12. svibnja, na rasporedu je klasični trekking koji se također sastoji od dvije kategorije i dio je Istarskog treking kupa: Challenger od 25 kilometara i Fun & Run od 10 kilometara. Start Challenger kategorije je iz Rovinjskog Sela dok će kategorija Fun & Run startati iz resorta Belvedere.

Uz sve navedene programe, natjecateljima je na raspolaganju i obiteljska utrka koju čini tandem roditelj i dijete na stazi dugoj jedan kilometar.

Ove utrke svim sudionicima jamče nezaboravno iskustvo i dobru zabavu pri čemu je jedno sigurno – Lim Bay Challenge okupit će, kao i svih godina dosad, brojne zaljubljenike u outdoor sportove te svima omogućiti predivan proljetni vikend.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 7. svibnja putem službene web stranice www.limbaychallenge.com, a organizatori poručuju kako posebnu pažnju treba obratiti na opis obvezne opreme.

Nova parkirna mjesta u Vranićima

Za zaštitu okoliša i održivi razvoj u Istru stiglo 1,6 milijardi kuna iz EU fondova