in

ŽIVOT U IZOLACIJI: Sad možete kuhati u društvu najboljih hrvatskih chefova – od kuće!

Restorani su zatvoreni i chefovi trenutno ne mogu raditi ono što najbolje znaju, usrećivati svoje goste hranom. Ali mogu i dalje veseliti ljude kuhanjem. Na inicijativu chefa Bistro Apetita Marina Rendića skupina vodećih hrvatskih chefova pokrenula inicijativu Chef kuha doma, u kojoj će iz svojih kuća kuhati s publikom, davati recepte i savjete, odgovarati na pitanja i pomagati ljudima da bolje kuhaju kod kuće.

“Cilj je približiti chefove ljudima u kuhinjama, jer to im sada sigurno treba, a mislimo da će im u budućnosti trebati sve više,” kažu chefovi okupljeni u inicijativi. Na Facebooku će od danas kuhati moćan lineup: chef Laganinija Hrvoje Zirojević, chef Pelegrinija Rudolf Štefan (jedna Michelinova zvjezdica), chef zagrebačke Agave Belizar Miloš, chef Bistroa Apetit Marin Rendić, chef Noela Goran Kočiš (jedna Michelinova zvjezdica) chef Mate Janković, chef Ivan PažaninTeo Fernetich iz San Rocca u Brtonigli, chef Ante Božikov iz kornatske konobe Opat i chef Pero Savanović, koji je već objavio recepte za dva klasika, Špageti aglio, olio, peperoncini i rižoto od šparoga. 

Od svih mogućih sličnih inicijativa na društvenim mrežama (u svijetu je najpoznatija svakako ona u kojoj chef Massimo Bottura sa svojom obitelji kuha u karanteni), ovo je jedna koju ne biste trebali propustiti, čak i ako vam se ne da kuhati. Jer chefovi koji se predstavljaju na Chef kuha doma garantirano će vam podignuti raspoloženje svojim duhom i šarmom.  (Izvor Plavakamenica.hr)

ISTRA: 3 novoboljela od Covida-19

U Poreču i Červaru ukradeni motocikli