in

ŽMINJSKO ljeto Zad Kaštela nastavlja se komedijom “Rat u kući”

U Žminju nastavljaju s projekcijama filmova na otvorenom Zad kaštela. Ovoga petka, 23. srpnja, s početkom u 21 sat pogledati možete obiteljsku komediju pod nazivom “Rat u kući”. Projekcije su rezultat uspješne suradnje Općine Žminj, Turističke zajednice Općine Žminj i udruge Geminianum s Pučkim otvorenim učilištem iz Pazina.

Učenik šestog razreda Peter voli igrati videoigre i družiti se s prijateljima. No kad se njegov  djed Ed preseli k Peterovoj obitelji, dječak je prisiljen odreći se svoje najdragocjenije imovine: svoje spavaće sobe. Ne želeći dopustiti takvu nepravdu, Peter smišlja niz sve složenijih podvala kako bi istjerao uljeza, ali djed Ed neće se predati bez borbe. Uskoro prijateljski borci započinju sveopći rat s urnebesnim posljedicama.

Ulaz je besplatan, a za osvježenje i kokice pobrinut će se žminjska udruga Geminianum.

Besplatne ulaznice mogu se dobiti prijavom na link film.zminj.hr, na broj telefona 052 846 792 te u uredu TZ Žminj radnim danom od 8 do 16 sati. Broj ulaznica je ograničen na 100!

Nakon ovog, već sljedećeg tjedna, također u petak, 30. srpnja, Zad kaštela posjetitelje očekuje promocija knjige i putopisno predavanje Gorana Blaževića, koji priča o nesvakidašnjem iskustvu prelaska jedne od najvećih svjetskih pustinja, Rub al Khali u Saudijskoj Arabiji.

Sljedeća projekcija zakazana je 6. kolovoza za animirani film “Luis i prijatelji iz svemira”. Zadnji film u sklopu Žminjskog ljetnog kina “Ljeto u Provansi” s Jeanom Renom u glavnoj ulozi bit će prikazan 20.8. u 21 sat.

Broj sjedećih mjesta je limitiran na 100, a rezervacija je obavezna. Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.
U nemogućnosti održavanja razmaka i distance na otvorenom prostoru potrebno je nositi zaštitne maske. Nije dozvoljen dolazak na okupljanje osobama koje imaju simptome koji bi mogli ukazivati na bolest COVID-19.

bankomat mup policija

Detalji pljačke bankomata u Vrsaru – Oštećena poslovna zgrada, susjedni trgovački centar…

Foto Centar za mlade Alarm

ZAREČKI KROV u subotu: Vaterpolo turnir u organizaciji mladih iz Alarma