in

FOTOGALERIJA: Fešta od pedoći u Santa Marini – morske delicije i Grdović privukli ogroman broj gostiju – repriza večeras uz Klapu Rišpet

Fešta od pedoći 2019

Razne morske delicije i hitovi estradnog veterana Mladena Grdovića bili su dovoljno jak mamac za velik broj gostiju na Fešti od pedoći, koja se održala u petak navečer u Santa Marini kod Vabrige. Feštu je obilježio plivački maraton, održan tijekom popodneva, a u vrijeme večere krenula je velika gužva na štandovima.

Na početku je najviše bilo stranih posjetitelja, ponajviše gostiju iz obližnjih autokampova, koji su se očito nakon cijelog dana kupanja „čuvali“ za slasnu porciju pedoća spremljenih na licu mjesta, a nešto kasnije došli su domaći, koji su osim obroka htjeli čuti Grdovića.

Prije njega publiku je zabavljala grupa Bukaleta.

Spomenimo da je na plivačkom maratonu sudjelovalo 70-ak plivača, među kojima je bilo više od polovicu domaćih, a ostalo su bili stranci iz nekoliko zemalja. Plivala se dionica od 2.000 metara.

Fešta se u Santa Marini nastavlja i večeras, 10. kolovoza, kada će štandovi ponovno biti prepuni mirisnih pedoća, sardela, girica, liganja…

Večeras će publiku opet dočekati odličan glazbeni program, jer nastupa popularna Klapa Rišpet, prije koje će svirati grupa Teddy Lions.

Pedoći se mogu kušati već od 17 sati.

Feštu organiziraju Općina i Turistička zajednice Tar – Vabriga.

Tekst&Foto Tanja Kocijančić

NAIVA U FUNTANI: Priče o snovima u Istri – Prvu nagradu osvojila Marija Peti Božić

U SUDARU 3 AUTA ČAK 5 OZLIJEĐENIH: NIJEMAC skrivio nesreću – Poljak u životnoj opasnosti