in

FOTOGALERIJA: Limena glazba Tar na festivalu puhačkih orkestara u Malom Lošinju jedina pozvana na bis

Foto Matej Damijanić

Na nedavno održanom 13. Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara u Malom Lošinju odlično se predstavila i Limena glazba iz Tara, koji je izazvao velik interes publike, pa i bis. Jedini te večeri.

-Naš je nastup bio drukčiji od drugih, jer su pjesme bile izvan standardnog repertoara limenih glazbi. Naš je orkestar imao i pjevače soliste – Elitu Šain, Denis Mikatović i Paola Malinarića. Publika je bila oduševljena i na kraju nastupa zatražila bis, što nije tražila od nijedne druge limene glazbe, prenijela je dojmove sa dvodnevnog susreta predsjednica Zajednice Talijana „Giovanni Palma“ Roberta Stojnić.

Nakon prvog dana i promenade svih orkestara rivom, drugog su dana posjetili Zajednicu Talijana Malog Lošinja koja im je bila na raspolaganju i spremna pomoći ako nešto zatreba. 

-Limena glazba Zajednice Talijana Tar oduševila je i iznenadila publiku Lošinja. To je bio naš prvi nastup na ovom festivalu. Možemo biti ponosni mi kao ZT, ali i Općina Tar-Vabriga i Turistička zajednica koji nas podržavaju moralno i financijski. Bez njih ne bismo mogli prisustvovati na tom festivalu, kazala je Stojnić.

Inače, na tom 13. po redu festivalu nastupilo je 13 orkestara iz Hrvatske, Slovenije i Italije, odnosno ukupno oko 450 svirača. Domaćin je bio Puhački orkestar „Josip Kašman“ iz Malog Lošinja.

Posebnu draž festivalu dali su Tarčani svojim izvedbama hit pjesme „Shallow“ koju su pjevali skupa Lady Gaga i Bradley Cooper, te energične „Highway to Hell“ grupe AC/DC, koje su otpjevali solisti u pratnji svog orkestra.

Foto Matej Damijanić

NAKON SASTANKA KOD MINISTRA ZDRAVSTVA: Stanovnici Bujštine u slučaju hitnoće ipak će se zbrinjavati u izolskoj bolnici!

U Poreču 7. lipnja: Zbor MOSAICO koncertom slavi 20. rođendan