in

FOTOGALERIJA: Tisuće posjetitelja na Fešti sv. Pelagija u Novigradu – nastupili su Tereza Kesovija, Crvena jabuka, Dražen Zečić, Miro Ungar… i još nije gotovo

Foto TZ Novigrad

Višednevna Fešta sv. Pelagija u Novigradu privukla je na tisuće posjetitelja koji su imali prigodu uživati u brojnim koncertima poznatih hrvatskih izvođača na čak četiri pozornice. I dok je glavnina glazbeno-zabavnog programa završila u nedjelju navečer spektakularnim vatrometom, danas će se, na sam Dan Grada i gradskog sveca zaštitnika, 28. kolovoza, prijepodne održati svečana koncelebrirana Sveta misa i procesija s relikvijama svetog Pelagija.

Bogat program tu ne staje, jer će se večeras u Gradskoj vijećnici održati svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će se među ostalim uručiti gradska priznanja ovogodišnjim laureatima.

Druženje će se nakon sjednice ponovno nastaviti na više lokacija. Pa će tako na Velikom trgu u 20 sati koncert održati orkestar mladih SO-DO El sistema Croatia, a zatim i Vesna Nežić Ružić & Anelidi. U 21 sat u prolazu Boška Petrovića nastupaju novigradski bendovi na koncertu pod imenom „Cittanova United“.

A trodnevni program koji je završio u nedjelju posjetilo je između 10 i 15 tisuća posjetitelja. Grad je tih nekoliko dana bio jedna velika pozornica na kojem se mogla naći glazba za sve ukuse.

Fešta je tradicionalno obilovala bogatim sportski programom, bilo je i šaljivih pučkih igara, uličnih čarobnjaka te drugih iznenađenja za sve uzraste.

U petak je večernji dio fešte na Velikom trgu otvorio talijanski tribute band programom pod nazivom Respect! – A night for Aretha, u subotu Detour, a u nedjelju je brojnu publiku oduševila svojim nezaboravnim hitovima diva hrvatske estrade Tereza Kesovija. Nakon nastupa Terezu su dočekali brojni obožavatelji koji su stajali u redu da bi se s njom fotografirali.

Na maloj pozornici u Prolazu Boška Petrovića, zvanom Jazz corner of Istria, publika je u petak uživala u nastupu energičnog Mire Ungara & Istrian Connectiona koji su kroz živi ritam skladbi prenosili i dobru vibru s pozornice. U subotu se predstavio The Screaming wheels, a u završnoj večeri su na maloj pozornici nastupili mladi pjevački talenti iz udruge Mali veliki mikrofon. Na Porporeli je bilo najživlje jer je to bila “party zona”. Publiku je u petak rasplesao jedan od omiljenijih istarskih sastava Night express band, a u subotu su se orili hitovi legendarnog Dražena Zečića, dok je u nedjelju Crvena jabuka privukla više od tisuću fanova.

Rivom su se širili opojni mirisi raznih delicija na brojnim štandovima, a sve to zaokruženo je vatrometom koji je obasjao nedjeljnu toplu novigradsku noć.

TAR: U subotu biciklijada GIRO DI TORRE u sklopu Turističke fešte

U Poreču ljetne aktivnosti za dječje zdrave životne izbore „Živjeti zdravo“