in

Istria Wine&Walk u Bujama i Brtonigli: Ni loše vrijeme nije zaustavilo 650 ljubitelja vina i prirode

Više od 650 vinskih entuzijasta danas, 18. svibnja, otputilo se na 11 km dugu šetnju sjeverozapadnom Istrom, uživajući u spoju vrhunskih vina s jednako privlačnom gourmet ponudom. Ovogodišnje izdanje Istria Wine & Walk, za koji su kotizacije rasprodane unutar 24 sata, privuklo je brojne goste iz Hrvatske, Italije te Slovenije, a broj posjetitelja iz inozemstva se povećao u odnosu na prošlu godinu.

Devet vrhunskih istarskih vinara i čak devet lokalnih proizvođača i ugostitelja dočekali su sudionike na sedam okrepnih stajališta i oduševili ih svojom ponudom. Vinski pješački pohod započeo je u Bujama gdje su šetači preuzeli degustacijske čaše te ruksak s vodom i kartom staze, a potom su autobusom nastavili do svoje prve točke – čuvenog vinograda Santa Lucia gdje su čuli brojne legende o vinu i vinovoj lozi koje je za njih pripremila vesela družina Istra Inspirit.

Prva grupa vinskih zaljubljenika okupila se u 9 sati i krenula u avanturu. Na svaka dva kilometra dočekala ih je vrhunska istarska ponuda vina, a šetači su imali priliku iskusiti i kulinarske delicije lokalnih proizvođača.

Vijugave istarske ceste, maslinici i vinogradi pokazali su se izuzetno prigodnima za fotografiranje, a lokacija koja je posebno inspirirala mnoge je vidikovac s kojeg se pruža impresivan pogled na vrhove Ćićarije i more. Šetače su putem dočekivale melodije harmonike i gitare, a nakon promatranja upečatljivih planinskih vrhova, otputili su se prema parku prirode Škarline gdje su imali prilike vidjeti jedinstvene potočiće i jezerca.

Nakon uživanja u šetnji, u Bujama ih je dočekao maleni sajam sa zabavno-glazbenim programom.

„Ovogodišnje izdanje Istria Wine & Walka obilježila je fantastična atmosfera i odličan odaziv petu godinu zaredom, unatoč najavi lošeg vremena. Još jedanput se pokazalo kako sjeverozapadna Istra itekako ima što za ponuditi svojim posjetiteljima. Ohrabreni fantastičnim odazivom, već spremamo dodatni sadržaj, ponude i iznenađenja za iduću godinu“, istaknula je Michelle Babić, direktorica TZ Brtonigla.

Istria Wine & Walk je manifestacija u organizaciji klastera Sjeverozapadne Istre.

 

 

U Barbanu 18. svibnja – Mala smotra folklora i 12. smotra vina

biciklijada bicikl bike

NOVIGRAD: Biciklijada DND-a odgođena zbog lošeg vremena